collectanten voor zoa op pad

De ZOA collecteweek gaat weer van start op zondag 25 maart. Zo’n 18.000 enthousiaste collectanten gaan die week in heel Nederland op pad om geld op te halen voor ZOA. Donaties zijn meer dan welkom! Vorig jaar werd er bijna een miljoen euro opgehaald, een mooi streven voor dit jaar. Met zo’n bedrag kan de organisatie miljoenen mensen helpen.

ZOA werkt in veertien landen op drie continenten. Ze biedt in deze landen hulp aan mensen die zijn getroffen door een natuurramp of een gewapend conflict, zoals de aardbeving in Haïti of de burgeroorlog in Sri Lanka. ZOA geeft hoop door een nieuw toekomstperspectief te bieden. Ook biedt de organisatie herstel, door samen met de mensen te werken, zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

De opbrengst van de collecte wordt besteed aan verschillende projecten, zoals het terugkeerproject in Hartisheik, Ethiopië. In dit vluchtelingenkamp leven meer dan duizend gezinnen. Velen van hen willen terug naar huis, maar hebben geen reserves om de terugreis te betalen. ZOA maakt vervoer naar huis mogelijk en voorziet hen van een startpakket om hun eigen landbouwproject op te zetten.

Idris woonde tien jaar met zijn familie in Hartisheik. Een aantal maanden geleden kon hij dankzij hulp van ZOA terugkeren. Keer op keer benadrukken hij en zijn vrouw hoe blij ze zijn dat ze terug zijn in hun eigen dorp en in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. ,,Hartisheik was vreselijk, we zijn blij dat we terug zijn.” ZOA heeft hem geholpen met een aantal golfplaten voor het dak van zijn huis, geiten, een koe en zaden voor het eerste seizoen.

Ondersteuning voor ZOA is altijd welkom! Het werk van ZOA en de nationale collecteweek kan ondersteund worden met een donatie of met extra collectanten. Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.zoa.nl/nationale-collecteweek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.