Home / archiefcentraal / cbs wegwijzer viert eeuwfeest

cbs wegwijzer viert eeuwfeest

De christelijke basisschool De Wegwijzer viert dit jaar haar honderd jarig bestaan. De school in Nieuwleusen werd op 2 januari 1912 officieel opgericht. “Dat is een hele mijlpaal en we wilden dat dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan,” aldus directer Willem Cornelisse.

“Het gehele jaar zijn er activiteiten. Voor de kinderen die nu op school zitten, maar ook voor oud leerlingen, ouders en bestuursleden. Hoogtepunten van de festiviteiten worden de reünie en de projectweek voor de kinderen. De meeste activiteiten houden we in de zomerperiode om een grotere kans op mooi weer te hebben bij de activiteiten. Samen met de reüniecommissie die uit ouders, een oud bestuurslid en leerkrachten bestaat hebben we een gevarieerd programma samengesteld.”

De aftrap was evenwel al op woensdag 11 januari met een ‘nieuwjaarsborrel’ voor alle ruim driehonderd leerlingen. Bij de school werd toen tevens een jubileumdoek onthuld en alle leerkrachten kwamen die dag in ‘kleren van toen’ op school. Op 20 april is de officiële jubileumviering in de zaal bij de Grote Kerk. Dit is voor genodigden. Na deze officiële bijeenkomst volgt een receptie.

Voor de kinderen is er van 11 tot en met 15 juni een feestweek gepland. De bedoeling is dat dan iedereen in de kleren van vroeger op school verschijnt. Hoogtepunt voor de kinderen moet het onderdeel ‘dansen door de tijd’ op dinsdag 12 juni worden. De gehele dag oefenen de kinderen onder deskundige leiding om aan het eind van de dag af te sluiten met een grote presentatie.

De grote reünie is op 23 juni. Deze wordt in en bij de school gehouden. De reüniecommissie heeft een website geopend waar iedereen zich kan aanmelden: www.dewegwijzer100jaar.nl. Hier kunnen de laatste ontwikkeling gevolgd worden. Naast de vele activiteiten is er een groep bezig om een herdenkingsboek te maken. Het boek bevat naast veel historische feiten ook reacties en interviews van personen die nauw betrokken zijn geweest bij de school.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.