brandweer dalfsen let op brandveiligheid tijdens ek

Tijdens grote voetbaltoernooien wordt in veel horecabedrijven, huishoudens en buurten met versieringen de bekende ‘oranje-sfeer’ gecreëerd. De brandweer in Dalfsen vraagt daarom aandacht voor de verhoogde risico’s op brand, die al deze versieringen met zich meebrengen. Calamiteiten zijn volgens de brandweerlieden nooit helemaal te voorkomen, maar er zijn genoeg mogelijkheden om de kans op brand te verkleinen en de gevolgen van een eventuele brand te beperken.

De brandweer heeft voor de inwoners van Dalfsen een aantal relevante aandachtspunten op een rij gezet. Daarbij gaat het met name over het gebruik van versiering zoals vlaggen en slingers in en rond het huis, maar ook op straat. Deze informatie is onder andere te zien op de website van de gemeente www.dalfsen.nl/brandweer.

De brandweer heeft daarnaast een brief opgesteld rondom het thema ‘Brandveiligheid tijdens het EK voetbal 2012’ voor horecabedrijven, sportkantines, scholen en gemeenschapshuizen. In de brief staat een samenvatting van richtlijnen die de brandveiligheid rondom het EK voetbal 2012 moeten verbeteren. Daarbij komen zaken zoals noodverlichting, blusmiddelen, vluchtwegen en dergelijke aan de orde.

Net als bij het voorgaande WK voetbal zal de brandweer voor en tijdens het sportfestijn steekproefsgewijs controles uitvoeren of de brandveiligheidsregels worden nageleefd. Zonodig wordt handhavend opgetreden.

“Wij willen de mensen in een vroegtijdig stadium voorlichting geven over een veilig EK voetbal 2012,” aldus de verantwoordelijke brandweercommandant. “Ze kunnen de juiste informatie meenemen in hun plannen en aankopen. Als je dit later doet zijn de plannen al uitgewerkt en zijn aankopen gedaan.”

“Ga je de woning bijvoorbeeld helemaal inpakken met brandbaar materiaal zoals plastic dekkleden, denk er dan aan dat plastic niet te impregneren is met brandwerend materiaal. En wat als er onverhoopt wel brand ontstaat? Wat zegt uw verzekering hier dan over? Het is verstandig om daar even over na te denken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.