Home / archiefcentraal / biefstuk proeven bij c1000 kamphuis

biefstuk proeven bij c1000 kamphuis

Geuren van biefstuk en hamburger zullen zaterdag 31 maart overal in de C1000 in Dalfsen te ruiken zijn. Die dag staat namelijk in het teken van een kookdemonstratie van kok Henk Snijder. “Hij zal allemaal tips geven over hoe je het vlees het beste kunt klaarmaken”, vertelt Ronald Kamphuis van C1000 Kamphuis. “Zo willen we de klanten enthousiast maken, en op onze manier bijdragen aan de lentefair.”

De supermarkt begon veertien jaar geleden al met aspergedemonstraties, maar dat ging aan zijn eigen succes ten onder, aldus Kamphuis. “Asperges waren toen nog redelijk onbekend, en wij wilden het meer promoten. Maar die demo’s werden zo druk, dat de kok ze niet meer kon combineren met zijn dagelijkse werk.”

“Daarom zijn we vorig jaar gestart met een nieuwe opzet van demonstraties. We pakken het groot aan, het is niet simpel een nieuwe smaak proeven.” Vorig jaar werden al een succesvolle biefstukbakdag, kerstproefavond en aspergedemo gehouden. Dit jaar wordt begonnen met een demo gericht op de specialiteiten van de winkel. “De specialiteiten worden gemaakt door onze eigen slager, zoals pampafilet, minirollades en houthakkerssteak.”

“Henk Snijder neemt een complete keuken van vier meter mee, zodat klanten alles kunnen zien wat hij doet. Hij laat van begin tot einde zien hoe je biefstukpuntjes en eigengemaakte hamburgers maakt.” Snijder geeft kooklessen op de Ambelt in Zwolle, en neemt zodoende op de demonstratiedagen ook een leerling van hem mee. “En klanten kunnen alles vragen. Niet alleen over wat de koks aan het maken zijn, maar ook over bijvoorbeeld een karbonade of marinade.”

Kamphuis koos voor 31 maart bewust voor een luxer gerecht én een basishap. “Het klinkt gek, maar het gaat mij die dag niet zozeer om de verkoop”, zegt Kamphuis. “Het gaat juist om de tips die we kunnen geven. Hoe kun je een product het best bereiden, wat zijn handige kooktips.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.