Home / archiefcentraal / bekedam start dependance in lemelerveld

bekedam start dependance in lemelerveld

Rijschool Bekedam start per 1 april 2012 met een dependance in Lemelerveld. In een bedrijfsruimte aan de Handelsweg 10a zullen de instructeurs theorielessen verzorgen. Eigenaar Erwin Bekedam wil daarmee zijn vleugels uitslaan naar een nieuw gebied. “We hebben in de afgelopen periode verschillende leerlingen uit Lemelerveld gehad en die gaven aan het jammer te vinden dat ze geen theorielessen in het dorp konden volgen”, vertelt hij. “Dat zette me aan het denken. Toen ik een tijdje geleden toevallig langs deze ruimte reed en ie leeg bleek te staan, heb ik meteen de stoute schoenen aangetrokken. Zo was het heel snel geregeld.”

Rijschool Bekedam heeft momenteel vestigingen in Dalfsen, Ommen, Zwolle en Kampen. In totaal heeft Erwin tien rijinstructeurs in dienst. Bij de rijschool kun je terecht voor auto- (al dan niet met aanhanger), bromfiets- en motorrijlessen. Twintig jaar geleden begon Erwin in Dalfsen met zijn eigen rijschool. “Op basis van mond-tot-mondreclame is de school gegroeid. Een jaar of zeven geleden besloot ik met een vestiging in Ommen te beginnen. Dat liep zo boven verwachting dat er ook een vestiging in Zwolle volgde. Recentelijk nog heb ik een rijschool in Kampen overgenomen. En Lemelerveld is de laatste stap.”

Inmiddels mag Rijschool Bekedam dan een redelijk grote rijschool zijn, Erwin benadrukt dat de aanpak heel persoonlijk is. “Iedere leerling krijgt een vaste instructeur. Heel soms komt het voor dat instructeur en leerling geen klik hebben, dan wisselen we van instructeur. Maar je merkt dus niet dat je met een grote rijschool te maken hebt.”

Het geheim van het succes? “Iedereen wil graag slagen zonder al teveel rijlessen. Dat evalueer ik ook met de instructeurs. Ik probeer het aantal lessen te beperken, maar het moet wel realistisch blijven. Vooral staat bij ons de service voorop. De rijlessen moeten plaatsvinden in een prettige sfeer. Geen gesnauw, dat hoorde je in mijn jeugd nog wel eens, maar rust in de tent. De leerlingen moeten met een veilig gevoel in de auto zitten. Dat zorgt ook voor betere resultaten.”

Een andere pijler voor het succes van de rijschool is de ‘ouderwetse’ manier van theorieles geven, dat wil zeggen klassikaal. “Veel andere rijscholen doen de theorielessen tegenwoordig via internet, maar ouderwets klassikaal onderwijs heeft absoluut een meerwaarde. We houden de groepen ook relatief klein, maximaal vijftien leerlingen. Het is dat kleine beetje service extra. En dat blijkt in de praktijk te werken. Nu we over lesruimte in Lemelerveld beschikken, hoop ik ook weer interessant te worden voor leerlingen uit de omliggende plaatsen.”

Of de dependance in Lemelerveld de laatste is? “We zien het wel”, stelt Erwin. “Een half jaar geleden was een vestiging in die plaats nog niet in me opgekomen. Het was dat de leerlingen erover begonnen en ik toevallig langs deze vrijstaande ruimte reed. Zo kan het gaan. Maar ik heb absoluut een drive in me om verder te komen.”

De Lemelerveldse vestiging van Rijschool Bekedam is te vinden aan de Handelsweg 10a, tel: 0529-432637. Meer informatie op www.rijschoolbekedam.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.