Home / archiefcentraal / basisschool en kinderdagverblijf bieden peutergym

basisschool en kinderdagverblijf bieden peutergym

De peuters van ’t Hummelhof krijgen sinds kort peutergym. Ze gaan hiervoor op dinsdagochtend naar de naastgelegen basisschool De Tweemaster. Zowel het kinderdagverblijf als de school zijn enthousiast over deze eerste samenwerking.

Elke week gaan de kinderen van 18 maanden of ouder naar De Tweemaster om daar, in de knusse speelzaal, lekker te bewegen. De ene week gaan de jongere kinderen, de andere week de oudere peuters. Per keer gaan er vier kinderen mee en elke week is een ander groepje kinderen aan de beurt. Tijdens de peutergymles dragen de kinderen gymschoentjes van Landstede Kinderopvang. Vervolgens mogen ze lekker gymmen.

Pedagogisch medewerker Jessica Runhart: “We doen onder meer kring-/dansspelletjes, spelletjes met de bal, met pittenzakjes, hoepels en met een parachute. Ook gebruiken we blokken of kegels die de kindjes kunnen omgooien. En we dansen, huppelen, hinkelen, springen, rennen, kruipen en lopen op onze tenen. Ook mogen de kinderen – met hulp, want veiligheid staat voorop – over de banken lopen of kruipen.”

Het kinderdagverblijf is van plan nog veel meer activiteiten rond bewegen, één van de speerpunten van Landstede Kinderopvang, te organiseren. Runhart: “Bewegen is niet alleen leuk, het is ook heel goed voor bijvoorbeeld de motorische ontwikkeling van kinderen.”

De basis voor de samenwerking werd gelegd toen Margreth Kikkert, leidinggevende bij ‘t Hummelhof, en schooldirecteur Martin Sangers elkaar tijdens een bijeenkomst rond het Kulturhus in Nieuwleusen ontmoetten. “Omdat het kinderdagverblijf en de school vlak naast elkaar liggen zagen we kansen voor intensieve samenwerking. Dus werd afgesproken om te kijken of en hoe dit vorm zou kunnen krijgen”, aldus Kikkert. Nu de samenwerking een feit is, denken ‘t Hummelhof en De Tweemaster na hoe ze deze gedoseerd – kwaliteit gaat voor kwantiteit – verder kunnen vormgeven.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.