azie in ommen

Voor cultuurliefhebbers is er op dinsdag 13 maart een culturele reisavond met Jan en Ada Rosman uit Nijverdal. Dit echtpaar kan men oprecht globetrotters noemen: jaarlijks maken zij verschillende reizen naar verre oorden. Van hun reis naar Cambodja, Laos en Birma hebben zij een prachtige lezing gemaakt, ondersteund door schitterende foto’s. De avond wordt gehouden in de bibliotheek in Ommen door Ccoba: de culturele commissie bibliotheek activiteiten.

De mooie ongerepte natuur van Laos, waar monniken in alle vroegte hun rondes lopen om voedsel te ontvangen van de plaatselijke bevolking… De imponerende tempels van Angkor Wat in Cambodja, het land waar de bevolking na het wrede regime van Pol Pot weer een bestaan probeert op te bouwen… En dan het gesloten land Birma, dat door de isolatie van de rest van de wereld lijkt stil te staan en waar elke toerist met een glimlach wordt begroet… Dit alles gevangen in prachtige foto’s laat een werkelijkheid zien van land en bevolking zoals wij dat zelden tegenkomen.

Veel van hun reizen hebben Jan en Ada Rosman vastgelegd. Er zijn inmiddels een vijftiental boeken van hun hand verschenen. De meest recente gaat over Myanmar (Birma), één van de landen die 13 maart ook ter sprake komt. In de pauze en na afloop kunnen de boeken van het reizende echtpaar worden gekocht.

De avond begint om 20.00 uur en de entree bedraagt vijf euro per persoon. Vrienden van Ccoba betalen 2,50 euro. Dit is inclusief koffie en thee. De kaarten zijn tijdens de openingsuren verkrijgbaar bij de informatiebalie van de bibliotheek. Ook op de avond zelf is er kaartverkoop.

De openingstijden van de bibliotheek zijn maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Dinsdag en donderdag zijn ze gesloten. Het telefoonnummer van de bibliotheek is 0529-452158. Deze informatie is ook te vinden op de website www.ccobavanommen.blogspot.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.