Home / archiefcentraal / ambachtelijke deuren maken het verschil

ambachtelijke deuren maken het verschil

De entree van een huis verschilt van persoon tot persoon en van woning tot woning. De keuze van een deur vertelt iets over smaak en stijl van de bewoners. Nostalgische uitstraling met glas in loodraampjes, modern strak of de oude deur in een compleet nieuw jasje. Deur- en Kozijnspecialist Herman Wessel maakt en monteert op ambachtelijke wijze met hedendaagse professionaliteit.

TimOn Deuren en Kozijnen uit Ommen bestaat inmiddels dertig jaar en is nog altijd een eenmansbedrijf. Met de hulp van zzp-ers worden deuren en kozijnen nog altijd op ambachtelijke wijze vervaardigd en bevestigd. “Ik ben heel bewust ‘klein’ gebleven, omdat ik nog altijd graag zelf de handen uit mijn mouwen steek. Het ambachtelijk werken is voor mij erg belangrijk. Ik hou ervan om contact met het product te blijven houden,” vertelt Wessel.

Wessel moet het echt van de particuliere markt hebben. “Tegenwoordig levert de groothandel steeds betere en completere producten aan dan vroeger het geval was. En dat geldt ook voor de bouwmarkten. Het sterke punt van mijn ambachtelijk kleinbedrijf is dat we alles zelf op maat gemaakt monteren. Neem bijvoorbeeld de voordeur; met een inmeetmal meet ik gratis de maat op, vervolgens wordt de deur in onze werkplaats naar die richtlijnen gemaakt, en opgeschilderd in de gewenste kleur van de klant. Het monteren gebeurt op afspraak, met het vervangen van de scharnieren en de tochtprofielen kan dit in een halve dag klaar zijn. Deurklinken zijn weer een ander verhaal. Een deur meet maar twee vierkante meter, maar er zijn duizenden verschillende deurklinken. Ongelofelijk hoe ze telkens erin slagen weer nieuwe modellen te verzinnen. Er zijn nog altijd klinken te kust en te keur.”

Een rozet plaatsen op een opdekdeur is een lastig facet en daarom heeft Herman zelf iets ontworpen. “Het idee van mijn gepatenteerde krukrozet montagering is het goed vastzetten van rozetten aan de dunne kant van opdekdeuren. Op www.deur-idee.nl staat een uitvoerige beschrijving van hoe de rozet te plaatsen is,” vertelt de deurenspecialist. Ben je thuis in het bezit van een deur die je niet langer naar het zin is, dan geeft Wessel de bestaande deur een ander uiterlijk in iedere gewenste vorm. “Het is zelfs mogelijk er draairaampjes in te laten maken, zodat je ’s avonds de deur niet in zijn geheel open hoeft te doen. Dat voelt toch een stuk veiliger. Het voordeel is dan ook nog eens dat het duurzaam en milieubesparend is, want de bestaande deur wordt hergebruikt.”

Herman krijgt vaak vragen over inbraakpreventie. Zijn info komt meestal als mosterd na de maaltijd, omdat mensen vaak pas komen na een inbraak. “Dat is ontzettend jammer, ik zou liever zien dat ze eerder kwamen, zodat ze het kunnen voorkomen. Ik werk met de allernieuwste en veiligste sloten en vervang ook uitzetramen in een draai-kiepsysteem. Draai-kiep werkt niet alleen preventief tegen inbraken, maar is ook gemakkelijk met schoonmaken en ventileren. Omdat ze naar binnen draaien kan er ook eenvoudig een hor voor.”

Ook in deuren zijn er echte trends te bespeuren. De huidige mode is strakker dan strak, met onzichtbare schanieren. Toch zoeken de meeste mensen volgens Wessel een deur met een uitstraling van warmte en gezelligheid. “Het is allemaal heel persoonlijk, en daarom is het belangrijk dat je luistert naar wat de klant wil en mooi vindt,” vertelt hij nadrukkelijk. “De klant hoeft pas te betalen als ze tevreden zijn, tot heden heeft er nog nooit iemand niet betaald.” Meer informatie via (0529) 455355 of timon@deur-idee.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.