Home / archiefcentraal / activiteitenmiddag in de wheem

activiteitenmiddag in de wheem

Op zondag 18 maart staat de activiteitenmiddag van Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest in het teken van het vroege voorjaar. Tussen 13.00 en 17.00 uur is het bezoekerscentrum geopend en zijn er verschillende activiteiten. Om 13.30 uur kunt u samen met een natuurgids een voorjaarswandeling maken door het Reestdal. Op de deel van de Wheem is de expositie ‘winter in het Reestal’ te bekijken en ook staan daar kraampjes met streekproducten. In de gelagkamer hangt de expositie ‘Vogels in het Reestdal’, met foto’s van Han Bouwmeester.

Nu het winterseizoen achter ons ligt en de natuur de winterrust van zich afschudt, is er tijdens deze excursie aandacht voor het ontwaken van de natuur. Planten, bomen en struiken laten voorzichtig hun eerste groen weer zien, waar anderen al bloei in het vizier hebben. Ook de vogels en de dieren maken zich op voor het nieuwe seizoen. Op zondag 18 maart kunt u mee op voorjaarsexcursie door het Reestdal. De kosten voor deze excursie bedragen €3,- per persoon (kinderen €1,50). Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun beschermerspas gratis deelnemen.

In De Wheem kunnen bezoekers een kijkje nemen bij de expositie ‘Winter in het Reestdal’ en de ‘foto-expositie Wintervogels in Het Reestdal’. Deze exposities zijn in de maand maart nog in De Wheem te bekijken. In De Wheem zijn op deze middag van 13.00 uur tot en met 17.00 uur verschillende kraampjes waar streekproducten worden verkocht. Henk Meulenbelt staat er met honingproducten, Trudy Koopman met producten van eigen erf en Hinke Postma met decoraties van natuurlijke materialen.

Om 15.00 uur organiseert de Stichting Kamermuziek Oud Avereest in de Reestkerk tegenover De Wheem een concert. Kom luisteren naar het Apollo Trio.

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.