zonnebloem dalfsen zet leden in zonnetje

Diny Dunnewind en Marietje Koerhuis van de Dalfser afdeling van de Zonnebloem zijn vorige week gehuldigd omdat ze al tien jaar actief zijn in de afdeling. Voorzitter Jan Teeselink zette ze in het zonnetje (zo doe je dat bij de Zonnebloem) tijdens de jaarvergadering. Zij kregen het zilveren insigne van de vereniging opgespeld en ontvingen de bijbehorende oorkonde.

In de vergadering werd afscheid genomen van bestuurslid Theo Feijen die aftredend was en niet herkiesbaar. De voorzitter bedankte hem voor de professionele en plezierige wijze waarop hij zes jaar de functie van penningmeester heeft uitgeoefend. Maar ook voor alle activiteiten die hij daarnaast voor de afdeling heeft verricht en gelukkig bereid is te blijven doen. Als blijk van dank ontving de scheidende penningmeester het Zonnebloembeeldje Waardering en een wijngeschenk. De jaarvergadering werd afgesloten met een optreden van Gerard Zuyderhoff, bestaande uit een voordracht van verhalen van Toon Tellegen met tussendoor bijpassende muziek op de basklarinet.

Uit het jaarverslag 2011 dat op de vergadering werd behandeld, blijkt dat de afdeling Dalfsen vorig jaar 55 vrijwilligers telde en 86 gasten. Tot de activiteiten behoorden de nieuwjaarsreceptie, een bingomiddag, de dagboottocht, bezoek aan museum Piet Bos, een gezellige picknick en een kerstwinkelochtend in Hardenberg. Ook de lotenverkoop was weer succesvol, evenals de promotie op de Blauwe Bogendagen. Voor 2012 staan ook weer de nodige activiteiten gepland.

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of handicap. Het gaat dan vooral om mensen die vaak aan huis gebonden zijn, weinig sociale contacten hebben en zelfstandig wonen. Weet u iemand die mogelijk in aanmerking komt voor het Zonnebloemwerk, dan kunt u dit altijd melden bij het bestuurslid bezoekwerk, Rikie Hollak (tel. 0529-433331). Om het werk te kunnen doen en te kunnen voortzetten, zijn nieuwe vrijwillig(st)ers eveneens altijd welkom. Voor informatie daarover kunt u ook terecht bij het bestuurslid bezoekwerk of bij de voorzitter (tel. 0529-433938).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.