Home / archiefcentraal / wies en nina beste voorlezers van ommen

wies en nina beste voorlezers van ommen

Wies Schuil van de Sint Bernardus en Lisa Niens van de Willibrordusschool uit Vilsteren zijn de winnaars van de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd die in de bibliotheek in Ommen gehouden is. Beiden gaan door naar de regioronde die op 7 maart in de Carrousel in Ommen plaats zal vinden. Voor Niels Kelder van de Hoekstee uit Beerzerveld was er een wildcard.

Wies Schuil wist in de middagsessie de jury te overtuigen met een spannend fragment van Paul van Loon. In een prettig tempo en met een goede afwisseling tussen rustig en spannend klaarde ze de klus. Ook voor de overige kandidaten waren er complimenten. Alle voorlezers zijn al kampioen geworden op hun school, dat was aan het voorlezen te merken.

In de avondsessie kreeg Lisa Niens de toehoorders stil met het boek ‘Hoe overleef ik zonder dromen’ van Francine Oomen. Lisa, die vorig jaar ook al tot de provinciale finale doordrong, was bijzonder goed op dreef. De jury, bestaande uit Bruna winkelier Arjen Boers, Ank Kloosterman van de bibliotheek en Pabo studente Jamie Jansen, was zeer te spreken over haar inlevende manier van voorlezen.

Ook Niels Kelder wist zoveel indruk te maken, dat hij een wildcard verdiende voor de regioronde. In deze ronde werd er door alle deelnemers goed voorgelezen, de keuze van de fragmenten was zeer afwisselend, van verdriet met ‘Achtste groepers huilen niet’, hilariteit met ‘Juffrouw Kachel’ tot spanning met Paul van Loon. De jury benadrukte na afloop nog eens dat de keuze van het fragment niet onbelangrijk is.

Voor de winnaars was er een oorkonde, een tas en een boekenbon namens de landelijke organisatie. Alle overige deelnemers kregen van Boekhandel Bruna een boekenbon en van de bibliotheek een oorkonde. De prijs voor de meest originele aanmoediging ging in de middageditie naar de Sint Bernardus, ’s avonds was die prijs voor de Hoekstee.

De petje-op-petje-af-quiz werd gewonnen door Danielle Temmink van Hoogengraven en Elfriede Mol van de Koningin Julianaschool. Bibliotheek Ommen tekende voor de organisatie van deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.