vrijwilligersevenement 2012

Vrijwilligers verdienen een groot compliment. Vanuit die gedachte wordt er een groot evenement gehouden in de Carrousel. Vorige week is naar alle vrijwilligersorganisaties in Ommen een brief uitgegaan met een uitnodiging voor dit Vrijwilligersevenement.

Op tal van velden in de samenleving participeren vele vrijwilligers. Zij leveren een grote bijdrage aan een leefbare omgeving, waarin mensen iets voor elkaar willen betekenen. Vrijwilligers die van tijd tot tijd belangeloos de handen uit de mouwen steken, bewijzen de samenleving een belangrijke dienst en verdienen een groot compliment.

Crescendo Muziekvereniging Ommen en cabaretgroep De Firma zijn uitgenodigd. Crescendo zal met een klein gezelschap een gevarieerd programma ten gehore brengen. Het wordt een muzikale rondreis over de wereld, waarin nummers worden gespeeld van Frank Sinatra tot Jan Smit en van Amsterdam tot Zuid Amerika.

Na de pauze komt de Firma op de planken. Het cabaretgezelschap onder leiding van Jan en Rieke Veurink heeft onder de titel ‘Knus op de camping’ een voorstelling gemaakt over wat er allemaal speelde in Ommen in de afgelopen jaren. Drieslag, rondweg, burgemeesterswissels en kunstenaars: het komt allemaal aan bod. De muzikale leiding is in handen van Bouwe Bruins en het koor is uitgebreid met 3 stemmen: die van Anny Hofijser, Ellen Huizinga en Ilonka Stoppelenburg. Evenals voorgaande jaren vindt het evenement op vier verschillende avonden plaats en wel op 27, 28, 29 en 30 maart 2012 in de Carrousel, aanvang 19.30u.

De kaarten zijn uitsluitend bedoeld voor de vrijwilligers die werkzaam zijn bij een vrijwilligersorganisatie. Een vrijwilliger is bijvoorbeeld de penningmeester bij de zangvereniging (en niet de zanger) of de kantinehulp bij de voetbalvereniging (en niet de voetballer). Ook dit jaar nodigen wij uitdrukkelijk de jeugdige vrijwilligers uit om het evenement bij te wonen.

Vrijwilligers kunnen zich vóór 10 maart via de betreffende organisatie aanmelden Vrijwilligers die actief zijn voor een organisatie buiten Ommen kunnen zich aanmelden via het Vrijwilligerssteunpunt, telefoon 0529-453244 of email vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl . Het Vrijwilligerssteunpunt is elke maandag en donderdag van 8.30 tot 12.30 uur open.