voorbeschouwing marienberg svi zwolle

Voetbalvereniging Mariënberg speelt zaterdag 25 februari op sportpark ‘Het Westerpark’ tegen Sport Vereniging Ittersum (SVI) uit Zwolle-Zuid. Na een lange winterstop waarin de hoop op een Elfstedentocht toch uitgestelde teleurstelling werd en Carnaval opnieuw voor een jaar de motteballen in kan, is het eindelijk weer tijd voor onze nationale sport, namelijk voetballen.

De roodzwarten beginnen met een duel tegen SVI aan de tweede helft van de competitie.

Op basis van de twee laatste oefenwedstrijden mag de thuisploeg met vertrouwen naar de herstart uitkijken.

Er werd fris van de lever gespeeld met verzorgd voetbal en enkele wijzigingen in het basisteam lijken haar vruchten te gaan afwerpen. Bovendien loopt langzaam de lappenmand leeg. Kortom, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De vraag blijft natuurlijk altijd hoe kom je als ploeg uit een lange winterstop als er weer voor het ‘echie’ moet worden gespeeld.

Dat geldt zeker voor onze gasten uit Zwolle, die na een aardig begin van de competitie momenteel bivakkeren op de elfde plek. Hun laatste overwinning dateert alweer van 8 oktober 2011. De klad zit er in als je zo de resultaten van de blauwwitten onder de loep neemt. Slechts twaalf punten werden er gesprokkeld uit dertien wedstrijden.

Niet dat Mariënberg in de eerste helft van de competitie wekelijks de pannen van het dak speelde, integendeel, maar met twintig punten zijn ze wel terug te vinden in de subtop waar voorlopig IJVV en Bergentheim de lakens uitdelen.

Zowel bij SVI als bij Mariënberg zijn de oefenmeesters bezig aan hun laatste seizoen. Henk Nieuwenhuis wordt volgend seizoen opgevolgd door Stephan Rahanktoknam, alleen de achternaam van de huidige assistent-trainer van HHC Hardenberg levert al drie keer woordwaarde op bij Scrabble. Mariënberg heeft Mark Wagt gecontracteerd die volgend seizoen als vervanger van Hennie Haverkort voor de groep zal staan. Beide trainers, al gepokt en gemazeld in het amateurvoetbal, zullen met een goed resultaat de deur achter hun dicht willen slaan.

De vorige ontmoeting was een waar spektakelstuk met een doelpuntrijk gelijkspel (4-4). Het duel staat onder leiding van de heer G.W. Jansen die om half drie zal fluiten voor de wedstrijd tussen Mariënberg – SVI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.