Home / archiefcentraal / vmbo leerlingen strijden om hoogste eer

vmbo leerlingen strijden om hoogste eer

Bij opleidingscentrum De Grift worden de beroepenwedstrijden timmeren en metselen gehouden. Vierdejaars leerlingen bouwtechniek van de vmbo´s in de regio Zwolle en omgeving wedijveren om de eerste prijs.

De laatste jaren loopt de instroom van leerlingen timmeren, metselen en voor andere bouwberoepen sterk terug. De bouwb heeft jarenlang te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Ondanks de verminderde economie hebben wij toch goed geschoold personeel nodig. Daarom probeert de branche om de bouwberoepen goed voor het voetlicht te brengen.

De 3 opleidingsbedrijven hebben de afgelopen jaren de instroom terug zien lopen. Daarom hebben zij zich in de regio zich verenigd om de instroom te bevorderen. De bouwbranche zoekt de komende jaren gemotiveerde jongeren die interesse hebben om een opleiding in de bouw te gaan volgen zeker nu de uitstroom van de oudere werknemers op gang gaat komen moeten wij zorgen dat er voldoende geschoold personeel instroomt.

De volgende scholen doen mee: Talentstad uit Zwolle, scholengemeenschap Pieter Zandt uit Kampen,

Greijdanus College uit Zwolle en VIA College uit Kampen.

Op woensdag 8 februari starten de wedstrijden om 08.00 uur. De opening wordt verricht door de heer Han Noten, burgemeester van de Gemeente Dalfsen. Donderdag 9 februari omstreeks 16.30 uur zullen de winnaars de prijzen ontvangen uit handen van wethouder Evert Goldsteen van de Gemeente Dalfsen. Iedere belangstellende is welkom aan De Grift 12 te Nieuwleusen.

De Regionale Commissie Beroepsonderwijs voor de bouw in de regio Zwolle organiseert de bouwwedstrijden. In deze commissie hebben zitting: het Deltion College, Fundeon en de samenwerkingsverbanden OVG Genemuiden, Opleidingscentrum De Grift Nieuwleusen en de Praktijkopleiding Bouw te Zwolle.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.