Home / archiefcentraal / uitslag ommer kampioenschap schaatsen

uitslag ommer kampioenschap schaatsen

Een grote groep inwoners van Ommen hebben zaterdag 11 februari de ijzers onder gebonden om met elkaar de strijd aan te gaan voor het Ommer-kampioenschap. Cem Bouwman en Michel Hekman mochten na een zwaar bevochten strijd als winnaars het hoogste plekje van het ereschavot in beslag nemen.

Een mooi geprepareerde ijsbaan in het Laar te Ommen was afgelopen zaterdag 11 februari het strijdtoneel voor het Ommer-Kampioenschap. Schaatsvereniging de Doorloper was blij met het uniek feit, dat er voor het derde achtereenvolgende jaar weer een Ommer-kampioenschap georganiseerd kon worden. Er waren een twintigtal inwoners van Ommen, jong en oud, die samen met elkaar de strijd aan durfden te gaan. De schaatsen waren geslepen en het startpistool klok. Er barste een mooie en sportieve strijd los.

De jongens en meisjes t/m 14 jaar reden 2x een 100 meter: Bij de jongens t/m 10 jaar won Shaquille Marsman in een tijd van 18,28 vlak voor Lars Marsman in een tijd van 18,36. Bij de Meisjes 11 en 12 jaar won Cem Bouwman in een tijd van 15,32, hiermee was ze tevens de snelste dame van de avond en werd ze gekroond tot Ommerkampioene. Voor de tweeling Annika en Lisa Kottier waren respectievelijk de 2de en derde plek weggelegd in de tijden van 16,99 en 18,25. Bij de jongens 11 en 12 jaar won Daniël Ruijs in 15,93 sec, 2de werd Mart-Jan Tempelman in 17,42 sec. Derde eindigde Quinten Marsman in 20,36 sec. Bij de meisjes 13 & 14 jaar won Suzan Grootens in een tijd van 17.40 sec. Bij de jongens in diezelfde leeftijdscategorie won Frank Bolks in een tijd van 14,93 sec.

In de oudere leeftijdscategorieën werd er in plaats van een 100m een 500m verreden. Bij de jongens 15 en16 jaar won Michel Hekman in een goede tijd van 48,46 sec, hiermee was hij de snelste van de avond en ging met de titel als Ommer kampioen naar huis. In de categorie 17 en 18 jaar won Ben Tuinbeek in een tijd van 55,69 sec. Bij de mannen 41+ was er een enorme strijd. Uiteindelijk was Bert van de Vegt de sterkste in een tijd van 52,27 sec. Als 2de eindigde Herman Veneman in een tijd van 53,10 sec., als derde finishte Andre Hoogeveen in een tijd van 57,26 seconden.

Na afloop van de 500 meters werd er voor het eerst ook een marathon verreden over 25 ronden. Alle ogen waren gericht op top favoriet Herman Veneman wat 1 van de landelijke toppers is in het marathon veteranen peloton. Tijdens een leuke wedstrijd werden de kaarten geschut. In de finale reden Herman Veneman en Michel Hekman vooruit, maar geen van beide kon een beslissende demarrage plegen, dus kwam er een mooie eindsprint die gewonnen werd door Michel Hekman, voor Herman Veneman. Op een kleine achterstand gleed Bert van de Vegt als derde over de streep.

Schaatsvereniging de Doorloper kan terug kijken op een mooie afsluiter van het natuurijs met een welbevochten Ommer kampioenschap. Nu maar hopen dat koning winter ons volgend jaar weer goed gezind is.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.