uit het gemeentehuis trefkoele

De vernieuwbouw van de Trefkoele komt dichterbij. Maandagavond 30 januari werd een belangrijke stap gezet. De Raad stemde in met het voorstel om fase 2 van het project te starten. De haalbaarheid van de plannen was in een uitgebreid rapport aangetoond. Wel heeft de Raad er lang over gesproken; er werden veel vragen gesteld en kritische opmerkingen gemaakt. Dat is begrijpelijk, want het gaat op de Dalfser schaal om een project van grote omvang. Maar liefst 8 miljoen wordt er geïnvesteerd. Over een dergelijk plan beslis je niet in een kwartiertje. Als verantwoordelijk wethouder heb ik stevig moeten praten, toelichten en verdedigen. Het was een spannende vergadering.

Maar duidelijk werd dat Raad en College hetzelfde doel hebben: Een vernieuwde Trefkoele voor oude en nieuwe gebruikers met meer mogelijkheden en betere omstandigheden dan nu. Een plek waar elke Dalfsenaar graag komt om te sporten, een cursus te volgen, een voorstelling of uitvoering mee te maken, de bibliotheek te bezoeken of gewoon om een kopje koffie te drinken. Dus een plaats om elkaar te ontmoeten, een gebouw voor elke Dalfsenaar. Niet enkel een gebouw met het etiket Kulturhus, maar een gebouw dat ook Kulturhus is.

Er moet in het komende jaar veel werk gedaan worden door gemeente en Stichting De Trefkoele. Maar niet alleen door hen, ook door gebruikers en toekomstige gebruikers.

Iedereen kan zien dat er iets aan De Trefkoele moet gebeuren. Het gebouw is gedateerd en niet praktisch meer. Met het besluit van de Raad, dat unaniem genomen is, krijgt Dalfsen een geweldige kans en een prachtige uitdaging om gezamenlijk te zorgen voor duurzaamheid, draagvlak deelnemers en bewaken van financiële kaders. Samen moet dat lukken. Mijn vertrouwen in de dalfsenaren is groot.

Natuurlijk gaat er veel veranderen en zal niet elke wens gerealiseerd kunnen worden Maar het doel is meer en betere mogelijkheden. Dat vraagt veel overleg tussen gebruikers, gemeente en Stichting De Trefkoele. Samen komen we tot een programma van eisen. We gaan voor een enthousiaste samenwerking op basis van onderling vertrouwen. We hebben begrip voor vragen en bezwaren, maar we willen graag overtuigen van nieuwe mogelijkheden en kansen.

Nadat de architect ontworpen heeft, er een bestek is en er aanbesteed is, krijgt de Raad het laatste woord om te beoordelen of waargemaakt is waar ze vorige week unaniem mee ingestemd hebben.

Het streven is om in het voorjaar van 2013 te kunnen starten met de vernieuwbouw om na de zomervakantie van 2014 De Trefkoele weer in gebruik te kunnen nemen. Op die manier kan er twee keer in de ‘rustige’ zomerperiode gewerkt worden.

Ik hoop op een goede samenwerking, veel enthousiasme en onderling vertrouwen tussen iedereen voor wie de vernieuwde Trefkoele bedoeld is. En dat zijn we toch allemaal? We houden u op de hoogte.

Evert Goldsteen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.