spijkerschrift sportieve gedachten

uur.

Deze winter dacht ik met volle moed te beginnen aan Spinning. Omdat voorspellers een horrorwinter voorzagen, leek het mij verstandig om in de winter binnen verder aan mijn conditie te werken. Deze keer gaat het me lukken, dacht ik nog. Het was mijn geest die de gang van zaken weer eens aan het bepalen was. Ik trapte er, met voeten op de pedalen, met open ogen in. Mtb-en is leuk, maar stilstaand zit er voor mij geen beweging in. Ondanks alle inspanningen van de fietscoach, die mij virtueel de Alpe d’Huzes liet beklimmen.

Vanaf mijn jeugd tot aan heden durf ik te stellen dat ik best sportief ben. Ik herinner de zwemclub, gymnastiekles, turnen en een blauwe maandag bij de selectie. Volleyballen, maar na de bal met het topje van mijn vinger te hebben opgevangen, ben ik snel gestopt. Ergens heb ik nog getennist. En heb ik een tijdje heel frivool, een voetbal bespeeld als een viool. Stepaerobics. Dat was binnen. Je raadt het al.

Tegenwoordig bike ik, samen met mijn vader, door de bossen. Bewandel ik met een vriendin het Pieterpad. En ren ik met de hond door het veld. Frisse lucht en wapperende haren. Rode konen op mijn wangen, het luie zweet dat verdwijnt. Gevoel van jubelende vrijheid!

Ik heb een nieuwe uitdaging ten doel gesteld, en die wil ik behalen. Deze week ben ik gestart met een hardloopclinic. Buiten. Tien kilometer wil ik halen. Met de gedachte – heb je ‘m weer – om conditie op te bouwen voor het fietsen en een strakker figuur. Het enige nadeel van al het sporten is dat ik, volgens mijn dochter, in het bezit ben van een elfenbankje, in strak design met enkele kussentjes, onderaan mijn achterkant. Ga ik me daar druk om gaan maken? Nee. Niet als er ook twee stevige zitbankjes van voren gaan ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.