spijkerschrift hamsteren nu even niet

Deze week ben ik fanatiek aan het hardlopen. Deels omdat ik de clinic volg, deels omdat mij iets compleet boven het hoofd groeit. Kopzorgen om de aanschaf van twee hamsters. De dood van de eerste kon maar op een manier verwerkt worden volgens de meiden. Dat heb ik geweten, want een week na aanschaf van deze nieuwe beestjes, bleek er al snel eentje te ontploffen. Met nog geen week later de ander. Resultaat: Veertien hamsters voor de prijs van twee. Zo voordelig ben ik nog nooit wezen shoppen. Zelfs Appie kan hier niet aan tippen met zijn hamsterweken.

De kinderen vinden het geweldig dat die beestjes zich in deze grote getallen verzameld hebben. “Dat is pas hamsteren,” zegt kleine zus. Allemaal heel schattig, maar waar laat ik ze? Buikpijn krijg ik ervan. Mijn benen voelen onrustig. Figuurlijk loop ik er voor weg. Op deze manier red ik het wel om de tien kilometer te halen, waarvoor ik aan het trainen ben. Hemeltjelief, waar ben ik aan begonnen?

Mijn dromen bestaan ’s nachts uit hamsters. Overdag denk ik alleen maar aan hamsters. Overal waar ik kijk zie ik hamsters, hamsters en nog eens hamsters. ’s Avonds klinkt er in de woonkamer gesmak en gepiep uit de beide kooien. Alles staat in het teken van deze zogende knaagdiertjes. De hamsterhormonen gieren door het huis. En langzaamaan krijgen die mij te pakken. Ik voel een vlaag van opruimwoede, een soort van nesteldrang. Het knaagt aan me.

De hele garage wordt op zijn kop gezet en aan kant gemaakt, ook de bijkeuken moet het ontgelden. Uitzoeken, weggooien en wegbrengen. De hele dag ben ik bezig. Hoeveel kan een mens verzamelen? Nou, ik kan het je vertellen, een hele hoop. Hamsteren zit ons in het bloed. Alleen spreek ik niet van weken, maar van jaren. En het eindresultaat is fantastisch, zelfs de kinderen geven toe dat het een hele verbetering is.

En wanneer een dierenwinkel meldt dat zij ruimte hebben voor onze kleintjes, daalt er een rust over mij. Ik kan weer ontspannen verder trainen met het hardlopen. Hamsters, daar heb ik mijn buik voorlopig vol van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.