Home / archiefcentraal / speuren naar sporen

speuren naar sporen

Door Dook van Gils – Hoewel bijna heel Nederland op de schaats stond, verzamelde een groep natuurliefhebbers zich in Arriën, in de omgeving van Ommen, om mee te gaan met een excursie ‘Speuren naar sporen’ die Arend Spijker gaf op verzoek van Natuur- en Milieuvereniging De Vechtstreek.

Zo’n 15 deelnemers trotseerden de kou en liet zich verrassen door diverse sporen, die zonder aanwijzingen van Arend vast niet opgevallen zouden zijn. In het dunne laagje sneeuw op bevroren plasjes was te zien, dat er onder andere een fazant, een hermelijn, een marterachtige en (uitgegleden) reeën gelopen hadden.

Een dassenspoor en bijbehorende latrines gaven de aanwezigheid van dassen weer. Wat een opgestapelde hoop takken, bladeren en waterplanten leek, bleek de half onder het water liggende burcht van muskusratten te zijn. Dank zij het enthousiasme en de kennis van gids Arend Spijker werd het, ondanks de kou, een leuke en leerzame middag.

Ook een keer meedoen aan een excursie van De Vechtstreek? Aanmelden als lid kan via de website www.vechtstreeknatuur.nl, daar staan ook de activiteiten voor 2012.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.