Home / archiefcentraal / spelspektakeldag in dalfsen

spelspektakeldag in dalfsen

De derde spelspektakeldag van Dalfsen is in zicht! Alle kinderen van groep drie tot en met zes kunnen zich lekker uitleven in de Trefkoele op woensdag 29 februari. Kinderen kunnen zelf bepalen of ze een dagdeel of een hele dag komen. De dagdelen zijn van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur.

De spelspektakeldag is bedoeld voor de basisschooljeugd van Dalfsen. De kinderen worden verdeeld over twee leeftijdscategorieën: groep drie en vier en groep vijf en zes. De organisatie is in handen van ontmoetingscentrum de Trefkoele in samenwerking met A.S.C. Gymnastiek en studenten van het projectteam Landstede SportEve.

,,Een aantal kinderen is natuurlijk met de ouders op vakantie, maar er is een grote groep die thuis blijft en die willen we een mooie dag bezorgen. Het past ook prima in het streven van de overheid om kinderen meer aan het bewegen te krijgen. Het is bewegen op een leuke manier,” aldus bedrijfsleider Wim Heerink, die ouders en grootouders van harte uitnodigt om een kijkje te komen nemen. In de sporthal zelf is daarvoor een mooi terras ingericht.

Kinderen kunnen tijdens de spelspektakeldag allerlei leuke spelletjes doen. Dit wordt in circuitvorm gedaan. Skippybalrace, cocosnoten verzamelen, shootout…het kan allemaal! Er is zelfs een opblaasbare survivalbaan, een klimvuurtoren en een springkussen-kinderparadijs! ,,We zullen tevens een hoek inrichten voor de allerkleinsten, die nog te jong zijn om aan het spellencircuit mee te doen. We willen er een beleefdag voor het hele gezin van maken. Er is dus ook gelegenheid om een broodje of warme hap te eten,” aldus Wim Heerink.

Alle kinderen krijgen een kaart waarop de punten worden bijgehouden. Kinderen moeten extra goed hun best doen, want degene met de meeste punten verdient een mooie prijs!

De entree voor één dagdeel is 2,50 euro, inclusief een flesje drinken. Voor de hele dag betaal je 3,50 euro, inclusief twee flesjes drinken. Kinderen kunnen zich inschrijven op woensdag 29 februari tussen 9.30 en 10.00 uur en tussen 12.30 en 13.00 uur.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.