roestvrijstalen kunst op landgoed de horte

Landschap Overijssel stelt op zondag 26 februari de tuin van landgoed De Horte aan de Poppenallee 39 in Dalfsen open voor het werk van kunstenaar Pieter C. Millenaar. Het werk is ook te koop. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar Landschap Overijssel, die het geld gebruikt voor het behoud en herstel van natuur en landschap in Overijssel. Tussen 10.30 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom de Roestvrijstalen objecten te bewonderen. De expositie is gratis te bezoeken.

Het werk van Pieter Millenaar bestaat voornamelijk uit kunst voor op het terras en in de tuin. De tuin van De Horte vormt daarom een ideale expositieruimte. De kunstenaar is de hele dag aanwezig om tekst en uitleg te geven. Ook is het mogelijk om kunst aan te schaffen. Een bezoek aan de expositie kan prima gecombineerd worden met één van de mooie wandelingen over het oude landgoed De Horte.

Elke laatste zaterdag en zondag van het kwartaal is er in Overijssel een open kunstroute waar kunstenaars en galeries gratis door de hele provincie hun deuren openstellen voor het publiek. Op de website www.kunstrouteoverijssel.nl staat waar u terecht kunt.

Tussen Dalfsen en Zwolle ligt landgoed De Horte verstopt in de bossen. Het landgoed is ruim 150 hectare groot en stamt uit het begin van de zeventiende eeuw. Vanaf 1973 is landgoed De Horte eigendom van Landschap Overijssel. Het hoofdkantoor van Landschap Overijssel bevindt zich in het Landhuis.

Landgoed De Horte is vrijwel geheel toegankelijk voor wandelaars. Dit geldt ook voor de historische (moes)tuin die de kern van het landgoed vormt. De tuin is in de ‘formele Franse tuinstijl’ ingericht die in de zeventiende en achttiende eeuw zo populair was. Kenmerkend voor deze Franse stijl zijn onder andere een overduidelijke symmetrie en zichtassen die de grootte van de tuin overzichtelijk maken. In 1978 is de tuin zoveel mogelijk teruggebracht naar de oorspronkelijke staat, inclusief de vanouds aanwezige fruitrassen en overige plantensoorten, bloemen en kruiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.