Home / archiefcentraal / robert bouwhuis met marshalls in de herberg

robert bouwhuis met marshalls in de herberg

Het belooft op voorhand een opmerkelijk optreden voor hem te worden. Robert Bouwhuis treedt vrijdag 24 februari voor het eerst met zijn nieuwe band op in thuishaven Ommen: ,,In mijn huidige woonplaats en in café De Herberg. Een regelrechte thuiswedstrijd.”

Robert Bouwhuis – geboren en getogen in Vroomshoop, maar een aantal jaren geleden neergestreken in Vilsteren – maakt sinds ruim een half jaar deel uit van The Marshalls. Deze Twents-Achterhoekse formatie heeft rockklassiekers op het repertoire uit de jaren zeventig van onder meer Deep Purple, Status Quo en vooral AC/DC. Daarnaast maakt de band regelmatig een uitstapje naar de jaren tachtig en negentig met werk van Van Halen en Metallica. ,,Zeg maar de nummers die we vroeger op onze slaapkamertjes met tennisrackets voor de spiegel stonden te playbacken”, aldus zanger Gerard te Rietmole. ,,Alleen spelen we ze nu live.”

Nadat een van de gitaristen van het eerste uur na tien jaar trouwe dienst besloot een andere muzikale koers in te slaan, begon de speurtocht naar een waardig opvolger. Na de oefenruimte te zijn ingedoken met een aantal gitaristen viel de keus al snel op Bouwhuis. Die maakte in een grijs verleden overigens nog deel uit van The Prodigal Sons, de band van Erwin Nyhoff, die na diens gedenkwaardige optreden in The Voice Of Holland ineens weer volop in de schijnwerpers staat.

Collega-gitarist Harm Dinkla: ,,Toen we voor het eerst samenspeelden met Robert voelde dat meteen goed. Er was een klik, muzikaal maar ook op het persoonlijke vlak. En dat is wel zo prettig als je, zoals wij, voor je hobby muziek maakt. We hoefden er dus niet lang over na te denken en hebben hem meteen ingelijfd.”

Voor Robert was het wel even wennen. Hij speelde de afgelopen jaren namelijk met name eigen werk. ,,Met eigen werk is het echter vaak lastig aan de bak te komen. En als je al optreedt, is dat vaak voor een klein publiek. In het half jaar dat ik nu met The Marshalls speel, heb ik al enkele memorabele optredens meegemaakt. Waaronder in hele grote feesttenten. Dit smaakt naar meer.”

Te beginnen dus in De Herberg. Robert Bouwhuis: ,,The Marshalls heeft in Twente en de Achterhoek in die ruim tien jaar een behoorlijke naam opgebouwd. Als we daar spelen, is het vaak volle bak. De band is in deze contreien echter toch wat minder bekend. We weten dus niet wat we kunnen verwachten. Maar goed, we gaan er gewoon vanuit dat het ook deze avond gezellig druk wordt.”

Café De Herberg is te vinden aan de Brugstraat 27, aanvang 21.00 uur.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.