Home / archiefcentraal / parkeertip gratis je auto stallen in zwolle

parkeertip gratis je auto stallen in zwolle

Bij Park de Weezenlanden bijvoorbeeld. Normaal is het goed opletten in Assendorp. Als je parkeerkaartje verlopen is, ligt er snel een bon op de voorruit van je auto. Nu niet. Sterker nog: Waar je normaal niet mag parkeren, moedigt de gemeente je nu aan. “Parkeren in de berm toegestaan i.v.m. ijspret” valt op verschillende borden te lezen. Het bord staat in een gebied waar je normaal gesproken moet betalen om je auto te stallen.

We hebben even navraag gedaan bij de gemeente Zwolle: De gemeente controleert niet op parkeerkaartjes, dus mag je in de bewuste berm gratis parkeren. De berm ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum van de stad. Dus ga je dit weekend Zwolle in, parkeer je auto even in de berm van de Wethouder Alferinkweg. Vanaf daar kun je zo via de Assendorperstraat naar het centrum lopen. En dat is geen saaie wandeling, want tijdens het tochtje kom je langs één van de beste wijnwinkels van het land, het Sinterklaasmuseum (zit ook een leuke winkel boven) en zie je de Sassenpoort ook nog eens. Oh enne… als je zaterdag gaat, is er nog een schaatstocht op de gracht ook.

Dit wandeltochtje scheelt je dus aardig wat parkeergeld en een zoektocht naar een vrij parkeerplekje in de Zwolse binnenstad.

Veel plezier! Als dank voor de tip mag je ons een flesje Negroamaro brengen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.