Home / archiefcentraal / op de pedalen europa in

op de pedalen europa in

In Nederland beschikt vrijwel iedereen over één of meer fietsen. Dat we een echt fietsvolk zijn, zal dus niemand verbazen. Uit een door de Universiteit van Sidney gepubliceerde ranglijst blijkt zelfs dat de fietsdichtheid in Nederland wordt geschat op 99%. Een stuk hoger dan in Denemarken (80%), Duitsland (75%) of een land als China, waar het fietsbezit 37% bedraagt. Nederland mag zich dus met recht fietsland nummer één noemen. Niet zo verwonderlijk dat we ook in onze vakantie graag op de fiets stappen.

De populariteit van fietsvakanties is de laatste jaren enorm toegenomen. De keuze valt steeds vaker op een actieve en sportieve vakantie. En wat is dan het meest voor de hand liggend? Een heerlijke fietsvakantie ergens in Europa! Aanbod van fietsreizen is er in overvloed. Met name bij onze oosterburen is het prachtig fietsen in het Sauerland, rond de Bodensee of op de populaire Elbe-Radweg.

In 2011 is touroperator Effe Weg gestart met een aantal fietsreizen in Duitsland. Dit bleek een schot in de roos. Vanwege de toenemende vraag is het aantal bestemmingen in 2012 flink uitgebreid. Zo zijn fietsreizen in onder andere Oostenrijk, Kroatië en Hongarije aan het programma toegevoegd. Voor wie echt iets speciaals wil, is de reis naar Mallorca en Barcelona een echte aanrader. Op de fiets langs de fascinerende Sagrada Familia en de meesterwerken van Gaudi is immers wel heel bijzonder.

De fietsreizen van Effe Weg zijn compleet verzorgd met hotel, ontbijt, diner en vervoer. U heeft de keuze om uw eigen fiets mee te nemen of een (elektrische) fiets te huren. Enthousiaste en ervaren fietsbegeleiders zorgen voor schitterende dagtochten. Stapt u ook op de pedalen in uw vakantie? Neem een kijkje op www.effeweg.nl en vraag de gratis fietsreizengids aan.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.