Home / archiefcentraal / nieuwe ambassadeur playing for succes zwolle

nieuwe ambassadeur playing for succes zwolle

FC Zwolle United, de maatschappelijke tak van FC Zwolle, heeft er een nieuwe ambassadeur bij, speciaal voor het project Playing for Success. Hij zal zich, naast Erben Wennemars, Albert van der Haar en rapper Sticks, inzetten om de kracht van voetbal te laten zien. Het verschil? Naud is tien jaar en heeft zelf ervaren wat Playing for Success kan betekenen.

Naud: ,,Ik ben nu tien jaar oud. Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik meegedaan aan Playing for Success. Het heeft bij mij erg veel gedaan. Als ik een foto van mij van ervoor en erna naast elkaar zou leggen, zou je hele grote verschillen zien. Bijvoorbeeld dat ik het nu leuk vind om te voetballen. Vroeger hield ik niet van voetballen en daardoor hoorde ik er nooit bij op school. Maar nu vind ik het echt tof en bellen de jongens bij mij thuis aan om te vragen of ik mee kom voetballen. Door Playing for Success heb ik geleerd om door te zetten en dat ik me niet in de hoek moet laten drukken. Ik heb echt veel meer zelfvertrouwen. Ik ben er vanaf de eerste les echt voor gegaan! Als andere kinderen ergens moeite mee hebben, weinig zelfvertrouwen hebben of ergens mee zitten zou ik zeggen: als je voor Playing for Success wordt gevraagd, laat de kans dan niet glippen. Je weet niet wat je mist! Sinds kort help ik iedere donderdagmiddag de docenten mee om de kinderen te helpen die nu Playing for Success doen. Dit vind ik echt heel erg leuk om te doen!”

Ambassadeur

Zowel FC Zwolle United als de docenten van Playing for Success zagen in Naud hét voorbeeld voor het project. Albert van der Haar was bij de spreekbeurt van Naud, over FC Zwolle United, aanwezig en heeft hem persoonlijk gevraagd of hij ambassadeur van Playing for Success Zwolle wilde worden. Albert: ,,Het is fantastisch om te zien hoeveel Naud aan het project heeft gehad. Ik hoop dat we veel kinderen op deze manier verder kunnen helpen. Vorige week hebben we Naud al een officiële oorkonde overhandigd en tijdens de rust van de wedstrijd aanstaande vrijdag wordt hier een filmpje van gepresenteerd in het stadion. Naud is zelf helaas op vakantie, maar de huldiging op het veld volgt later nog.”

Playing for Success

Playing for Success Zwolle is een unieke vorm van samenwerking tussen het Zwolse basisonderwijs (Vivente, Catent en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio), SportService Zwolle, Landstede en FC Zwolle United. Het verbindt leren met de uitdagende wereld van topvoetbal. Het is bewezen dat dit niet alleen een groot effect heeft op het leren, maar ook op het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de kinderen. FC Zwolle heeft in 2009 als eerste voetbalclub in Nederland een Playing for Success leercentrum geopend in het stadion. Een plek waar sport en onderwijs elkaar versterken, dat is de gedachte. Playing for Success is een bijzonder initiatief waarmee leerlingen in de leeftijd van negen tot 14 jaar hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren in de, voor hen, bijzondere omgeving van FC Zwolle. Playing for Success stimuleert samen met FC Zwolle de leerlingen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen, passend bij hun eigen mogelijkheden en talenten. Voetballers en trainers zetten zich met veel plezier in om deze leerlingen te helpen, te motiveren en te inspireren.

Maatschappelijk actief

FC Zwolle United is een succes! Samen met de partners krijgen bestaande en nieuwe (maatschappelijke) projecten de inhoud die past bij hun omgeving en betekenis! FC Zwolle United zal in de komende jaren verder groeien. Als organisatie, maar ook in maatschappelijke zin binnen de regio Zwolle. Het begrip BVO krijgt een nieuwe betekenis voor FC Zwolle: Betrokken Voetbal Organisatie. Door mensen, voor mensen! Nu ook op twitter (@fczwolleunited) en Facebook (www.facebook.com/fczwolleunited).

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.