meester in uw keuken biedt hapjes en buffetten

Door Erwin Dijk –

Martens deed jarenlang ervaring in de horeca op bij Wildthout, Paping en de Zon. “Dat vond ik erg mooi werk, maar op een bepaald moment kreeg ik een relatie en dan is het toch ook wel leuk om in het weekend samen thuis te zijn. Daarom ben ik aan de slag gegaan bij het Alfa-college in Hardenberg, waar ik nu vijf jaar werk. Ik ben beheerder van de keuken die gebruikt wordt voor de horeca-opleidingen. De studenten volgen daar hun praktijklessen en ik begeleid ze daarbij.”

Ondanks dat hij de horeca vaarwel had gezegd, vroegen familieleden, vrienden en andere bekenden regelmatig aan Martens of hij wellicht wat hapjes en salades voor feestjes wilde maken. “Dat gebeurde steeds vaker en ik beleef er zoveel plezier aan dat ik besloot om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en er echt werk van te maken.”

Martens biedt met Maître Cuisinier een keur aan mogelijkheden op het gebied van catering. “Ik kan bijvoorbeeld alleen hapjes en drankjes doen, maar ook buffetten en andere vormen. Daarnaast geef ik ook kookclinics op locatie, want veel mensen vinden het leuk om zelf een beetje te koken. Het belangrijkste is dat de klanten zich er prettig bij voelen en een mooi feest hebben, zonder dat ze zelf de rommel van de catering hebben. Vaak is dat bij een feestje namelijk toch het meeste werk.”

Wanneer Martens het verzoek krijgt om als cateraar op te treden, gaat hij eerst bij zijn klanten langs om kennis te maken. “Ik bekijk dan de keuken en probeer uit te vinden wat voor feest de mensen precies willen geven. Willen ze bijvoorbeeld alleen hapjes, een ‘walking dinner’ of een compleet buffet? Vervolgens maak ik een offerte en als dat uiteindelijk allemaal rond is, ga ik aan de slag. Het eten en drinken haal ik bij de groothandel en vooraf probeer ik al zoveel mogelijk klaar te maken. Ruim van tevoren ben ik op de feestlocatie aanwezig en dan blijf ik natuurlijk tot het feest afgelopen is en mijn werk erop zit.”

Op zijn website www.maitrecuisinier.net laat Martens de mogelijkheden omtrent zijn assortimenten en diensten zien. Hij biedt daarbij ook nadrukkelijk de ruimte voor afwijkende wensen van de klant en hij gaat bijzondere verzoeken niet uit de weg. “Zo had ik een keer een feest waarbij de gastvrouw voor haar gasten de schijn wilde ophouden dat zij het eten allemaal zelf gemaakt had. Ze kwam dus steeds in de keuken en ik mocht mezelf niet aan de gasten laten zien. Bijzonder, maar als de klant zich daar prettig bij voelt vind ik het prima.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.