Home / archiefcentraal / meander onderzoekt scholierenfietsroutes

meander onderzoekt scholierenfietsroutes

Je kent ze vast wel, de lange linten scholieren op weg naar huis of school. Vanuit de omliggende plaatsen vertrekken de scholieren in groepen van tien, twintig en soms wel veertig. De veiligheid is vaak in het geding. Vandaar dat vanuit het Meander College het initiatief is genomen om die routes eens te bekijken. Niet vanwege een verantwoordelijkheid van de school van deur naar deur, wel vanuit betrokkenheid van de school met de leerlingen en de ouders.

Wat zijn onveilige situaties op de route, hoe fietsen de scholieren, hoe reageert het overige verkeer op de scholieren, zijn er voldoende markeringspunten en waarschuwingssignalen? Dat zijn vragen waar het Meander College, en dan vooral de mentoren, graag antwoord op willen hebben. Veiligheid is een hoofditem in de gesprekken met ouders uit de omliggende plaatsen. De onderzoeksresultaten over de veiligheid van de scholierenfietsroutes worden meegenomen in de gesprekken met ouders en toeleverende scholen.

Op maandag 6 februari vindt het veiligheidsheidsonderzoek plaats van de scholierenfietsroute Zwolle-Dalfsen. Vanaf 14.30 uur wordt er meegefietst met de scholieren naar Dalfsen. Raadsleden en collegeleden van Zwolle en Dalfsen zijn uitgenodigd om actief mee te doen. In Dalfsen is er om 15.30 uur een nagesprek met ouders, leerlingen, Meander College en aanwezige raadsleden en collegeleden in de Zeven Deugden. De eerste resultaten van het onderzoek worden dan gepresenteerd. De bedoeling is dat het Meander College ook de scholierenfietsroutes naar Hasselt en Nieuwleusen bekijkt.

De raadsleden en collegeleden zijn uitgenodigd om mee te denken over de veiligheid van de scholierenfietsroutes en over eventuele maatregelen en veranderingen. Want welke gemeente voelt zich verantwoordelijk voor deze routes die gaan over de eigen gemeentegrens? Wat is daarbij de verantwoordelijkheid van de provincie? De hoop van de organisatie is dat de eerste antwoorden op maandag 6 februari te horen zullen zijn.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.