Home / archiefcentraal / marienberg en svi delen de punten

marienberg en svi delen de punten

Mariënberg speelde zaterdag 25 februari thuis tegen het Zwolse SVI. Vooraf had Mariënberg getekend voor een puntje, omdat maar liefst zes basisspelers ontbraken. Na afloop heerste echter toch de teleurstelling. De thuisploeg liet na om in de tweede helft de strijd te beslissen. Enkele opgelegde kansen werden kinderlijk om zeep geholpen. In blessuretijd kreeg Mariënberg de rekening gepresenteerd.

Trainer Hennie Haverkort moest puzzelen met zijn opstelling, desondanks stonden er elf spelers op het veld toen scheidsrechter Gerard Jansen uit Apeldoorn voor het begin van de wedstrijd floot.

SVI was ook enigszins gehavend afgereisd uit het zuiden van Zwolle. De eerste kans was voor de gasten maar deze werd niet verzilverd.

Het duel was niet hoogstaand maar de inzet was wel hartverwarmend. De vele invallers speelden naar behoren en vooral René de Lange sleurde weer ouderwets langs de lijn samen met zijn broer Theo in de voorhoede.

Routinier Arjan Bolks pegelde een vrije trap vanaf dertig meter achter doelman Bas Reuvekamp die werd verrast door de snelheid van de kanonskogel en niet helemaal vrijuit ging (1-0). Na rust had Mariënberg de strijd in haar voordeel moeten beslissen maar drie 100% kansen werden niet benut.

Doelman Jelle Brinks, hield SVI twee keer knap van scoren af maar was ook kansloos in de 92e minuut op de inzet van Joep Buimer die dankbaar profiteerde na chaos in de Mainbarger defensie na een onnodige cornerbal.

Mariënberg kan zich nu gaan focussen op de onvervalste kanaalderby van het Oosten, namelijk de burentwist tegen Bergentheim aanstaande zaterdag.

Mariënberg trad aan in de volgende opstelling opstelling: Jelle Brinks, Micheal Zweers, Han Bouwhuis, Erik Huibers, Jaap Hofman, Kris Noeverman (81. Bertin Veurink), Niek Noeverman, Roy Doek (75. Wilco Wittenberg), Arjan Bolks, Theo de Lange, René de Lange.

Man van de wedstrijd was Jelle Brinks.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.