Home / archiefcentraal / mainbarg en banthum bezoeken twente heracles

mainbarg en banthum bezoeken twente heracles

Door Alfred Dorgelo – Een jaar herbergt welgeteld 525.600 minuten. Daarvan staan er twee keer 90 minuten geheel in het teken van de sportieve twist tussen Mariënberg en Bergentheim in de kanaalderby’s van het Oosten.

De andere 525.40 minuten zijn The Green Pride en Het RoodZwarte Hart uitstekende vrienden en buren van elkaar. Dat bleek maar weer eens afgelopen vrijdagavond 10 februari. De beide sponsorgroepen gingen gezamenlijk op visitie in de Grolsch Veste om de wedstrijd tussen FC Twente en Heracles Almelo ‘live’ te bekieken.

De Banthumers verzamelden zich bij Binnenmars in Bergentheim terwijl hemelsbreed vijf kilometer verder de Roodzwarten het café van de neef van Gerwin als vertrekpunt hadden. Klokslag half zes zwaaide Eric Binnenmars het bonte gezelschap van ruim zeventig sponsors uit voor een gedenkwaardige avond.

Op initiatief van Jakko Slot, accountmanager bij FC Twente, werden Bergentheim en Mariënberg uitgenodigd om de Twentse titanenstrijd bij te wonen.

De stemming zat er al meteen goed in de Dubbeldekkersbus van Sickman in. Momenteel huist Bergentheim op de ranglijst in de 3e klasse C enkele plekken hoger als Mariënberg echter waren de rollen in de bus omgekeerd. Nu zaten de Mariënberg boven onze vrienden uut Bergentheim.

Laten wij hopen, vanuit het oogpunt gezien van de roodzwarten, dat dit aan het einde van het seizoen ook zo op de rangschikking is.

In de Grolsch Veste namen wij een biertje, vielen wij als hongerige wolven aan want er stond een perfect warm- en koud buffet op ons te wachten en aan de kakofonie aan geluid te horen was iedereen bijzonder goed te passè! Beleefd weigerden enkele supporters een gratis sjaaltje van FC Twente, dat ging toch iets te ver voor de in en hart nieren Heraclieden.

Het was koud, bijzonder koud in het stadion maar de wedstrijd was hartverwarmend mede door het sterke spel van de club uit Almelo. Dat de stewards al aan hun water voelde dat deze avond verkeerd kon aflopen voor de trots van Enschede bleek wel uit het feit dat Alfons Botter zijn heupflesje met overheerlijke Jägermeister kon inleveren. Protesteren had geen zin. Het leidde onbewust de smakelijke nederlaag van de thuisclub in.

Door geklungel in de defensie bij Twente trok Heracles aan het langste eind en was de kruidenbitter na afloop lekker voor het zwartwitte kamp en een echte bittere pil voor het rode hart. Na afloop werd er lang, druk en driftig gean…euh nagekeuveld onder het genot van het gerstenat uut Enschede. Klokslag half twaalf zette de buschauffeur de bus van zijn werkgever Sickman weer aan en vertrok het bonte gezelschap goed gehumeurd richting de warme café’s in Banthum en Mainbarg.

Ook dit verhaal kwam in co-productie tot stand. De foto’s bint van een Banthumer hand, bovenstaande onzin kwam uit de brein van een Mainbarger. Mooi dat het zo kan, mooi dat het ook zo giet. Beter een goede buur dan een verre vriend.

Alleen op zaterdag 3 maart zal het even 2 keer drie kwartier anders zijn als het duel Banthum-Mainbarg op de rol stiet. Kieken wie dan zegeviert.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.