led bespaaractie bewust sparen

De gemeente Dalfsen, een aantal winkeliers en de ROVA hebben de handen ineen geslagen, om de gemeente blijvend te verduurzamen. Gelijktijdig willen zij inwoners helpen met het verlagen van de energierekening. De gemeente Dalfsen vraagt bij Wecycle een subsidie aan voor een LED-bespaaractie. Inwoners die een LED-lamp bij een van de aangesloten winkeliers kopen, krijgen bij inlevering van een kapotte spaarlamp een tweede LED-lamp cadeau en besparen daarmee extra op de energierekening.

LED-lampen gaan tussen de twintig en 25 jaar mee. Dat is zo’n drie tot vier keer langer dan een spaarlamp. Dit veroorzaakt dus veel minder restafval, wat goed is voor onze omgeving. Bovendien bevat de LED-lamp geen kwik; dit in tegenstelling tot de spaarlamp. Veel huishoudens gooien de spaarlamp echter bij het restafval in plaats van bij het klein chemisch afval. Met de LED-bespaaractie willen de gemeente Dalfsen, de ROVA en Wecycle op een positieve manier het bewustzijn hierover bij haar inwoners vergroten en bewuste afvalverwerking belonen.

Dubbel winst

“Dit is een mooi initiatief dat bijdraagt aan de verduurzaming van onze gemeente,” geeft wethouder Agricola aan. “Als oude spaarlampen op de juiste manier worden ingeleverd, kunnen ze worden gerecycled en grondstoffen weer worden teruggewonnen. Het mooie van deze actie is dat men nu ook nog eens een LED-lamp cadeau krijgt. Deze lampen bevatten geen kwik en zijn nog zuiniger dan spaarlampen, dus niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Dubbel winst dus.”

Duizend gratis LED-lampen

Het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen heeft ingestemd met het Plan van Aanpak voor

de LED-bespaaractie en het aanvragen van de subsidie bij Wecycle. De actie gaat in op het moment dat

de subsidie wordt toegekend. Het doel is om in de maanden maart tot en met mei duizend spaarlampen in te zamelen en extra LED-lampen uit te zetten. Hoe de actie precies werkt en waar inwoners hun kapotte spaarlampen kunnen inleveren, wordt binnenkort bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.