Home / archiefcentraal / laatste themadag avo

laatste themadag avo

De themadagen AVO, voor agrarische vrouwen uit Overijssel, houden op te bestaan. De laatste dag wordt gehouden op dinsdag 14 februari in Dalfsen met als thema:toekomst van de landbouw in Overijssel. Giny Wagemans van Stimuland: “De AVO-dagen kennen een jarenlange geschiedenis en zijn altijd georganiseerd door een samenwerking van vrouwenorganisaties uit Overijssel. We werken inmiddels dus als een geoliede machine samen. Helaas vallen deze bijeenkomsten buiten de kerntaken van de provincie en zien we geen kans om er op dit moment nieuwe financiering bij te vinden.”

AVO-dagen van oudsher groot succes

Al jarenlang staat de organisatie van de themadagen garant voor een interessant programma en een breed palet aan onderwerpen die tijdens deze dagen aan bod komen. Tijdens de vorige themadag in oktober jongstleden vergeleek Bart van Opzeeland van Foodwatch de mooie droomwereld die wordt geschetst in reclameslogans en op verpakkingen met de werkelijke inhoud van potjes, pakken en flesjes. En in februari vorig jaar gingen vertegenwoordigers van politieke partijen in gesprek met ongeveer vijftig agrarische vrouwen uit Overijssel.

Gineke Peltjes van de AVO-groep: “Voor mij zijn deze dagen van belang vanwege de ontmoeting met vrouwen uit verschillende agrarische sectoren. Op deze manier ontstaat er meer begrip voor elkaars problemen en kunnen wij ons sterker profileren als agrarisch onderneemsters. Het is jammer dat we moeten stoppen, maar ik vind ook dat ik terug kan kijken op veel inspirerende dagen.”

Toekomst van de landbouw in Overijssel

Hans Peter Benschop, manager van het Trendbureau Overijssel, presenteert de meest waarschijnlijke toekomstscenario’s. Aansluitend is er volop ruimte voor discussie, onder leiding van Anne Marie van Oldeniel. De bijeenkomst vindt plaats in Het Roode Hert in Dalfsen. Voor het middagprogramma is een Overijsselse variant van het spel Ik hou van Holland in elkaar gezet. Uiteraard is de inhoud daarvan afgestemd op de landbouw in Overijssel.

Giny Wagemans: “Wat ik zelf zo prettig vind aan de presentaties van Hans Peter Benschop, is dat hij complexe onderwerpen op een heldere manier overzichtelijk in beeld weet te brengen. En ja, Anne Marie kennen we van eerdere themadagen: zij is niet bang om de koe bij de horens te vatten en –om in beeldtaal te blijven- het beestje bij de naam te noemen, zonder dat het meteen scherp wordt. Daarmee kom je echt stappen verder, is mijn overtuiging.”

Opgeven

Agrarische vrouwen die belangstelling hebben voor deelname kunnen zich tot uiterlijk 8 februari opgeven bij Lucie Otten van Stimuland, telefoon 0529-478180. De kosten voor deelname bedragen 15 euro per persoon (inclusief koffie en lunch), te betalen bij binnenkomst. Kinderopvang wordt verzorgd; dit wel graag tijdig doorgeven.

Organisatie

De themadag is een initiatief van de AVO-groep: Passage, LTO Noord Vrouw & Bedrijf, Zij Actief, NBvP Vrouwen van Nu, Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt en de Boerinnengroep Hardenberg onder begeleiding van Stimuland. De bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de provincie Overijssel.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.