kunstwerk zaalberg gered van slopershamer

Deze week is het schooltje op de hoek van de Erasmuslaan en de Kerkweg in Berkum gesloopt. Dat zou het definitieve einde hebben betekend van het kunstwerk dat de bekende keramist Meindert Zaalberg in 1962/63 op de zijmuur van de school gemaakt heeft. Een keramische boom met blaadjes, vogels en een aantal kleurige ballen.

Naar aanleiding van de berichtgeving over de nog lopende tentoonstelling van het Ommer werk van Zaalberg in het Tinnenfiguren Museum in Ommen waren er verschillende mensen uit Berkum die belden over het bestaan van het kunstwerk en de komende sloop. De Witharense keramiste Thea Dijkema, één van de organisatoren van de tentoonstelling in Ommen heeft het werk kunnen verwijderen en van de containers gered. Met de kinderen van de heer Zaalberg is overlegd en besloten dat het geheel een nieuwe plek zal krijgen in de gemeente Ommen, waar de kunstenaar van 1962 tot zijn dood in 1989 heeft gewoond.

Helaas ontbreken er een aantal elementen die volgens een van de bellers nog bewaard moeten zijn gebleven. Het gaat om een twintigtal onderdelen. Zowel van de boom als losse onderdelen zoals blaadjes en ballen. Wellicht is er nog iemand in Berkum die de elementen bewaard heeft. Het zou erg fijn zijn als diegene contact opneemt met Thea Dijkema op 0523-676272 of info@atelierwitharen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.