koopavond ruitenveen groot succes

Twee weken geleden startte het project ‘Ondernemen’. In iedere groep dachten de kinderen na over het opzetten van een bedrijf. Groep 1-2 heeft zich georiënteerd op de markt. Zij hebben enkele marktkramen ingericht waar winterproducten, eigen ingezongen CD’s en eigengemaakte schilderijen te koop zijn.

Groep 3-4 speelde in op de behoefte aan een kringloopwinkel in Nieuwleusen. Buurman QuickRack plaatste de stellingen en de kinderen verzamelden allerlei aantrekkelijke spullen voor de eerste kringloopwinkel van Nieuwleusen.

Het lokaal van groep 5-6 werd ingericht als restaurant. De leerlingen hebben de menukaart zelf samengesteld, inkopen gedaan en de gerechten bereid. Bezoekers van de koopavond konden een hapje eten in het restaurant.

Groep 7-8 bood verschillende diensten aan. Klanten konden hun auto laten wassen op het plein. Verder was er een beautysalon en konden bezoekers hun kinderen jonger dan 4 jaar in vertrouwde handen achterlaten bij het kinderdagverblijf op Het Kompas.

De winst varieert per klas tussen de 68,00 en 134,00 euro. De kinderen bedenken zelf op welke wijze zij de winst gaan investeren in hun klas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.