Home / archiefcentraal / kimberly rijdt alternatieve elfstedentocht uit

kimberly rijdt alternatieve elfstedentocht uit

Dat de omstandigheden zwaar waren op de Weissensee laten de getallen wel zien: van de 123 gestarte mannen reden er 20 de Alternatieve Elfstedentocht uit, bij de vrouwen waren dat er 14 van de 60. Kimberly van den Berg liet zien dat ze -15 graden Celsius goed aankan en werd uiteindelijk de enige Stokvisdennenschaatser die de tocht uitreed, als 13de, samen met nummer 14 Francisca Groen en met een achterstand van bijna 9 minuten op de kopgroep van 12.

Ook koud was het op de halfoverdekte baan van Alkmaar. Hier werd afgelopen weekend het NK junioren verreden. Nadat op zaterdag de wedstrijd eerst twee uur was uitgesteld vanwege de kou, begon om 14:00 uur het NK voor de C-junioren. Loes Adegeest werd vooraf getipt als kanshebster voor een podiumplaats. Zeker nadat ze in de laatste trainingen ‘het gevoel’ weer te pakken had gekregen, was ze vrijdag dan ook vol zelfvertrouwen naar Alkmaar afgereisd. Helaas werd al snel duidelijk dat de naweeën van een slepende verkoudheid en de koude lucht haar te veel parten speelden. Met een 21e plaats op de 500 meter, een 12e notering op de 1500 en een 17e plaats totaal bleef ze ver van het podium verwijderd.

Daarmee vervloog ook een tweede droom voor dit seizoen: een kans om op het officieuze EK in maart in Thialf een mooi vervolg te geven aan haar gouden en zilveren plakken op de 1000 meter daar vorig jaar. Meteen na de laatste rit in Alkmaar werd ‘het geval Groothuis’ genoemd; de aanhouder wint. Bij de selectie Overijssel werden dit jaar meer schaatsers geplaagd door blessures en/of ziekte, maar wat opvalt bij al deze toppers is dat ze het hoofd nooit laten hangen en al snel weer vooruit kijken. Voor Loes volgen nu nog de NK’s Kortebaan en Supersprint (niet haar specialiteit), en het Gewestelijk en Regiokampioenschap. Hopelijk kan ze daar nog wat mooie resultaten neerzetten.

In Deventer trotseerden junioren en pupillen van de Stokvisdennen vanaf 8 jaar jong zaterdagavond de kou tijdens de tweede clubwedstrijd. Ondanks die kou waren er toch persoonlijke records voor Mees en Bart Hulst, Lars Veldman, Jesse Reemeyer, Robbin Besten, Ilse Hofstee, Tessa Speek, Bram van den Broek, Sam van Hulzen, Nicke Beumer, Patrick Schuman, Myrett Kootstra en Bas Elst.

door Alma Korteweg

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.