jubileum plaatselijk belang vinkenbuurt gevierd

Voorafgaand aan het feest kwamen er tijdens de officiële ledenvergadering diverse onderwerpen aan bod, zoals een bestuurswisseling. Aftredend waren Hebel Poppens en Jenine van Spijker, zij werden opgevolgd door Marjan Pasman en Yvonne Vos. Daarnaast werden het algemene en het financiële jaarverslag en de besteding van de gemeentelijke subsidie besproken.

De bouw van de schuilhut in “De Bocht” werd toegelicht door de bouwcommissie, bestaande uit Klaas Poppens, Dick Veldman en Herman Zandink. De start is gemaakt door het uitdunnen en snoeien van het bosje op de hoek van de Koloniedijk-Prinsenweg. Het plan is dat de schuilhut er deze zomer staat. Opmerkelijk is dat veel bouwmaterialen zijn geschonken door inwoners van Vinkenbuurt.

Ook het wonen in het buitengebied kwam aan de orde. Er komen meer mogelijkheden om een voormalige boerderij geschikt te maken voor bewoning door meerdere gezinnen. De gemeente en de provincie geven meer medewerking door de benodigde vergunningen eenvoudiger te verstrekken. Dit biedt bijvoorbeeld kansen voor starters die graag buiten willen wonen en Vinkenbuurt om de leefbaarheid en de levendigheid te behouden.

De kinderen van obs Vinkenbuurt hadden direct voorafgaand aan de vergadering een sponsorloop ‘Wandelen voor water’ voor Simavi. Bij wijze van cadeau voor de 65e verjaardag van Plaatselijk Belang had het buurthuis samen met diverse Vinkenbuurtse bedrijven een bedrag van 650 euro bij elkaar gebracht ten bate van deze sponsorloop. Uiteraard werd dit door het bestuur van Plaatselijk Belang zeer gewaardeerd. Het bestuur dee daar zelf 100 euro bij.

Na dit officiële gedeelte volgde het jubileumfeest. Het bestuur van Plaatselijk Belang Vinkenbuurt opende dit met een terugblik, bestaande uit anekdotes en weetjes uit de beginjaren over zandwegen, het buurtcafé, de aanleg van elektriciteit tot aan de diefstal van koeien. Alle verenigingen leverden een bijdrage. Zo waren er podiumvoorstellingen door de Toneelgroep Vrouwen van Nu en het Zangkoor. Daarna volgde een gezellige markt met kraampjes van de tien andere verenigingen die Vinkenbuurt rijk is. Het buurthuis verzorgde de bediening in stijl in kleding uit de veertiger jaren. De ruim 100 aanwezigen hebben een heel gezellige Vinkenbuurtse avond gehad, die tot in de kleine uurtjes doorliep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.