Home / archiefcentraal / jeugdtoernooi schaken blijkt succesvol

jeugdtoernooi schaken blijkt succesvol

schakers uit Duitsland, was het schaaktoernooi ondanks de concurrentie door het schaatsen zeer goed bezet.

De uitslagen van dit toernooi tellen mee voor de Overijsselse Grand Prix schaakcyclus, een serie toernooien op diverse lokaties in de provincie. In Ommen streed men in maar liefst 7 groepen, ingedeeld op sterkte, en in elke groep werden er drie bekers uitgereikt.

Wethouder Scheele verrichtte de opening door het spelen van een snelschaakpartijtje tegen Carmen Merkon, een jongedame die in de sterkste groep meespeelde. Voor Carmen was het een grote verrassing dat ze achter het bord werd geroepen. De wethouder gaf blijk dat het schaakspel hem niet vreemd was, en onder grote belangstelling van alle jeugdige schaker ontspon er zich een boeiend gevecht met elk een bedenktijd van slechts drie minuten. Carmen kwam onder hoge druk te staan en accepteerde het remiseaanbod van de wethouder dan ook maar alt te graag.

Aansluitend speelde de wethouder nog diverse partijtjes tegen jonge tegenstanders waarna het toernooi in het normale tempo van 15 minuten per persoon van start ging. Alle spelers speelden zeven partijen waarna om 17.00 uur de diverse bekers werden uitgereikt. Ook voor volgend jaar zal er weer een soortgelijk toernooi gehouden worden waarbij het nu al duidelijk is dat veel van de jonge deelnemers ook volgend jaar weer van de partij zullen zijn.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.