Home / archiefcentraal / je gezicht als de spiegel van je lichaam

je gezicht als de spiegel van je lichaam

“Daar valt veel vanaf te lezen,” vertelt de jubilerende schoonheidsspecialiste

Door Nanda van Spijker – Vele mensen zijn tegenwoordig druk. En vaak lopen we ons zelf voorbij. Snel nog even dit. Vlug nog even dat. Het gevolg van stress heeft zijn weerslag op de huid, wat zich uit door oneffenheden in het gezicht. Of door een verkeerd voedingspatroon. Schoonheidsspecialiste én gewichtsconsulente Gemma Kok helpt en is vertrouwd, al twaalf en een half jaar lang.

Vooral in deze koude winterse tijd heeft de huid extra verzorging nodig. Mensen, en vooral de jeugd, zitten op dit moment veel binnen. De droge lucht van de verwarming, de airconditioning en de luchtonzuiverheid is een ware aanslag op dit grootste orgaan van het menselijk lichaam. “Je gezicht is de spiegel van je lichaam. Daar kan ik veel vanaf lezen. De trekken in het gezicht zeggen veel over de gemoedstoestand. Het verouderingsproces is niet tegen te houden, maar met het gebruik van de juiste verzorgingsproducten is dit wel te vertragen,” vertelt Gemma.

Ze maakt in haar schoonheidssalon gebruik van het Yin en Yang principe, waarin ze streeft naar een natuurlijke balans van de huid, met het gebruik van de natuurlijke producten (van het merk Dr. Baumann). Volgens Gemma moet een product doen wat het etiket zegt, anders wil ze het niet gebruiken en verkopen. “Het mag geen laagje op de huid leggen, het moet gewoon zijn werk doen. Vaak zie ik dat mensen een verkeerd product gebruiken voor op hun huid. De manier waarop in winkels in een oogopslag wordt vertelt wat voor huid je hebt, en dat vaak ook nog eens met een laagje make-up op, vind ik dan ook verbazingwekkend.”

Bezoekers van haar schoonheidssalon aan de Middeldijk 11 in Dalfsen worden als eerste verwend met een heerlijk voetenbad om tot rust te komen. “Lekker op de stoel met daarbij een warme pittenzak in de nek om alle daagse beslommeringen even van je af te laten glijden. Ik neem de tijd voor mijn klanten tijdens de behandelingen.” Tijdens haar werkzaamheden voelt ze zich helemaal in haar element. “Als ik aan het werk ben, heb ik aandacht voor de persoon in de stoel. Je komt tijdens de behandeling dicht bij de innerlijke mens, en dat vind ik mooi. Ik ben vaak een luisterend oor voor mijn klanten. Dat mensen hun verhaal bij mij kwijt willen, vind ik een goed teken.” Vaak komen mensen voor een huidsverbetering. Couperose, maar ook acne is volgens haar goed te behandelen, vaak komt dit vanbinnen uit en wordt er gekeken naar het voedingspatroon van de persoon in kwestie, maar daarnaast komen ook veel mensen puur voor de ontspanning.

Ook voor gewichtsproblemen kunnen mensen terecht bij Gemma. Als gewichtsconsulente, aangesloten bij Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), is ze nu drie jaar bezig en valt dit goed te combineren met haar schoonheidssalon. “Iedereen kan bij mij terecht. Ik ben gespecialiseerd in sport- en kindervoeding. Samen met sporters die zich voorbereiden op een marathon, overleg ik het voedingsplan in samenwerking met hun loopschema. Of kinderen die met hun gewicht kampen, die kun je gewoonweg niet alles ontzeggen. Daar wordt een duidelijk structuurplan voor ontworpen, met een beloondag. Vaak is het moeilijker voor de omgeving om het kind op dieet te krijgen.”

Gemma werkt niet met shakes en poeders. “Ik sta voor gezonde voeding, want de gezondheid staat voorop. Ik wil graag iets voor de mensen betekenen. Of dat nu huidproblemen zijn of iemand graag wil afvallen. Heb je je huid gezonder, dan heb je alles gezonder.” De begeleiding door de BGN gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. Kijk op www.gemmabeautybalance.nl voor meer informatie.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.