Home / archiefcentraal / jarige loopster dankelman pakt goud als cadeau

jarige loopster dankelman pakt goud als cadeau

In het weekend van 11 en 12 februari werd in Apeldoorn in het OMNI-sport het NK-indoor gehouden voor AB-junioren. De ACOVanElderen selectie-atleten Marije Hulzebos en Savanna Warmink , Debbie Baltes , Ilona Hogenkamp en Mirna Nijenhuis behaalden hun limiet voor toelating op de 1500m en 60m sprint.

Marije Hulzebos kon op haar 1500m goed van voren meekomen, bij de laatste twee ronden moest zij de kop laten gaan en werd zesde in haar finale. Ook Debbie Baltes drong door naar de finale van de 60m sprint , via een eerste plaats in de series (7.96) en een derde plaats in de halve finale (8.05), scoorde ze in de finale een zevende plaats in 8.12.

Bij de Napoleon Marie Antoinette-loop scoorden drie ACO-atleten een podiumplaats, jarige Marije Dankelman pakte goud op haar 2500m in een zeer snelle 9.48. Op de 6000m werd Gertin Roke tweede in een 20.33 en master Giny Dunnewind passeerde de finish als eerste in haar klasse in een 24.48.

De vierde Zandstuvecross in Vroomshoop werd een ACO-festijn, de 1500m werd volledig beheerst door de ACO-selectie, Nick Marsman eerste in 5.14, Maaike Rijkeboer eerste in 6.37, Jorick Rijkeboer tweede in 6.23 en Ingmar Bouwman derde in 6.36. Ook de 5000m master-dames was niet veilig voor ACO-aanval, Astrid v. Velden en Ineke Nawijn scoorde goud, respectievelijk zilver in 20.59 en 23.13. De 10 km dames was voor Yvonne Meijer, goud in een 45.22.

Bij de laatste wedstrijd van de GOK-crosscompetitie in Heerde behaalde Ilse Pullen haar vierde overwinning, zij pakte de eerste plaats op haar 6000m in 23.59, hiermee werd ze Overall Gelders-Overijssels kampioen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.