inloop over afkoppeling deel stroomgebied

Het Waterschap Groot Salland houdt op dinsdag 21 februari een inloopbijeenkomst over de afkoppeling deel stroomgebied van de gemalen Streukelerzijl en Galgenrak bij Hasselt. De inloop vindt plaats in café-Restaurant ‘Het Roode Hert’ aan de Hessenweg 41 in Dalfsen van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de inloop wil het waterschap bewoners en andere belangstellenden informeren over de plannen en gelegenheid bieden hierop te reageren.

Het bemalingsgebied van de gemalen Streukelerzijl en Galgenrak bij Hasselt beslaat de regio Hasselt-Dalfsen-Nieuwleusen. Dit gebied is circa 18.000 ha groot en voldoet niet aan de normen die gelden om wateroverlast tegen te gaan. Daarnaast is hier een tekort aan water in droge perioden. Er is onderzocht hoe deze knelpunten aangepakt kunnen worden. Hieruit bleek dat een deel van het bemalingsgebied naar de Vecht kan worden afgekoppeld (zie kaartje volgende pagina). Het afkoppelingsproject is opgesplitst in twee fasen. Voor fase 1 is het definitieve tracé bepaald. Voor fase 2 zijn nog alternatieven in beeld.

In dit plan staan diverse maatregelen beschreven. Er wordt onder meer een nieuw aan- en afvoergemaal gerealiseerd, de watergang langs “De Brandt” wordt verbreed en tussen de Ankummerdijk en de Hoeveweg wordt een nieuwe watergang aangelegd. Daarnaast richt het waterschap twee waterbergingen in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.