ijspret bij landschap overijssel

Het betreden van deze zeer kwetsbare wateren is normaal gesproken niet wenselijk. Maar omdat de planten en dieren die in en rondom het water leven met dit weer in rust zijn, is de kans op verstoring minimaal. Bezoekers moeten wel zelf inschatten of het ijs dik genoeg is om te betreden. Ook zin in schaatsen of een wandeling door het winterse landschap? Op www.landschapoverijssel.nl staan tips voor mooie winterterreinen.

Schaatsen

Landschap Overijssel vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen genieten van de natuur en het landschap. Schaatsen hoort daar zeker bij. “Normaal gesproken is het niet wenselijk als mensen zich buiten de paden of te dicht bij de wateren bevinden. Dit verstoort de planten en dieren die er leven,” aldus Evert Dijk, terreinbeheerder van Landschap Overijssel.

“Maar de dieren zijn op het moment in een zogeheten spaarstand en trekken zich terug dieper de terreinen in.Omdat er maar weinig voedsel voorradig is, moeten ze zo weinig mogelijk bewegen om hun energie te sparen.” Volgens Evert is dit natuurlijk geen oproep om je massaal buiten de paden te begeven. Juist nu is het van uiterst belang dat de dieren die zich hebben teruggetrokken niet verstoord worden.

Landschap Overijssel

Landschap Overijssel beheert en ontwikkelt natuur en landschap in de hele provincie Overijssel. Dus niet alleen in de 52 eigen natuurterreinen, maar ook bij particuliere eigenaren en agrariërs in het landelijk gebied. Door onderhoud aan houtwallen, boerenerven, lanen, boomgaarden en knotwilgen behoudt het landschap haar streekeigen karakter. Het werk van Landschap Overijssel wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, het ministerie van ELI, de Nationale Postcode Loterij, sponsoren, bedrijven en beschermers en de inzet van talloze vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.