han noten mijn eerste jaar zit er op

Maar na een jaar is het inwerken wel voorbij en nu weet ik dat het allemaal toch een tikje anders is dan ik gedacht had. De veelheid aan vraagstukken waarmee je te maken krijgt is ongekend. Het gaat om gebiedsontwikkeling, stimuleren van duurzaamheid, handhaven van de orde, regionalisering van de brandweer, uitvoering van de bijstand, van de Wet maatschappelijke ondersteuning en het gaat om jongeren en jeugd. Veel beleid en veel uitvoering. Heel weinig routine en al helemaal geen

regelmatige werktijden.

Burgemeester zijn is eigenlijk ook geen baan. Het is iets wat je bent. De grens tussen werken en privé is in het afgelopen jaar uiterst vaag geworden. Werken deed ik eigenlijk altijd al op ieder willekeurig moment van de dag. Zeker toen ik als zelfstandige werkte. Maar nu is het toch echt anders. Want soms weet ik niet of ik werk, of ik het zo mag noemen. Bijvoorbeeld: twee weken terug was ik bij “Dalfsen Zingt”. Een volle kerk, twee prachtige koren, één uit Rouveen en één uit Urk. Een machtig geluid. Letterlijk machtig.

Officieel zit ik daar natuurlijk omdat ik burgemeester ben. Maar de ervaring is een hele persoonlijke. Dat heeft niks met werk te maken. Ander voorbeeld: afgelopen vrijdag mocht ik de heer Schaapman bezoeken in Rosengaerde. Hij werd 100 jaar. Omringd door familie in het restaurant. De medebewoners kwamen zingend binnen. Dat is een bijzondere gebeurtenis in een mooi verzorgingstehuis. Een week daarvoor bezochten mijn vrouw en ik de heer en mevrouw Meijer vanwege hun 60-jarig huwelijk in datzelfde Rosengaerde. Niet iedereen haalt gezegend door gezondheid zo’n jubileum. Maar ook als dat niet zo is, dan vind ik het nog steeds bijzonder dat ik die momenten mee mag maken. Wist u trouwens dat er op Rosengaerde 250 mensen werken? En ook nog eens 250 vrijwilligers die ieder op eigen wijze hun bijdrage leveren aan het draaiende houden van dit verzorgings- en verpleegtehuis. Dat betekent dat in het dorp Dalfsen zo ongeveer iedereen op een of andere manier wel met Rosengaerde verbonden is. Eerlijk gezegd wist ik dat een jaar geleden niet. Dat dit alles ook bij de “baan” hoorde. En hoe mooi dat is.

Burgemeeste Han Noten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.