Home / archiefcentraal / haarmode petra wil mensen laten stralen

haarmode petra wil mensen laten stralen

Door Nanda van Spijker – H

In de maand maart houdt trendy kapsalon Haarmode Petra in Nieuwleusen twee complete metamorfoseavonden, die in het teken staan van mensen die met deze vreselijke ziekte te maken hebben. Petra legt uit dat ze de ene avond moeders van ernstig zieke kinderen in het zonnetje wil zetten. “En de tweede avond is speciaal voor alle mensen die persoonlijk of in de nabije omgeving te maken hebben – of hebben gehad – met kanker. Ik kan hun leed niet verzachten, maar ik denk dat iemand zich prettiger kan voelen door dit stukje persoonlijke aandacht.”

Het haar wordt geknipt, gekleurd en gestileerd, en daarna voorzien van professionele make-up. Dit wordt aangeboden door Petra Haarmode. ’s Avonds voor de modeshow wordt bekeken welke kleding past bij de persoon, waar degene zich prettig in voelt. Een deel van de opbrengst van de kledingverkoop vanuit de modehoek in de kapsalon, komt op beide avonden ten goede aan Het Vechtgenotenhuis uit Ommen en Stichting Mount Ventoux, Groot Verzet tegen Kanker uit De Wijk.

Haar beweegreden om deze speciale avonden te organiseren komt vanuit ervaringen uit haar eigen nabije omgeving, waardoor ze het gevoel kreeg er iets mee te willen doen. “En daarmee vond ik het steunen van een goed doel niet genoeg. Ik wilde meer doen. Ik wil iets kunnen betekenen voor de mensen die deze ziekte treffen of die ermee in aanraking komen, daarom deze metamorfosen.”

Met klem benadrukt Petra dat beide avonden zich in besloten kring afspelen. Het aanwezige publiek zal bestaan uit familie en vrienden van degenen die de metamorfose ondergaan. Via Vechtdal Centraal wil Petra een oproep doen: “Zijn er mensen in je omgeving die te stellen hebben met deze ziekte, of zit je zelf in het ziekteproces en wil je je gedachten even verzetten? Geef je dan op voor één van beide avonden via petra@haarmodepetra.nl, graag voor zondag 19 februari. Ik wil iedereen die avond even zonder zorgen stellen, en onze goede doelen in de spotlights brengen. Om het misschien even niet over de ziekte hebben. Beide avonden organiseer ik vanuit mijn hart. Ik wens de deelnemers een hele fijne avond toe, en dat iedereen er dan fantastisch uit zal gaan zien.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.