Home / archiefcentraal / glasvezel voor ommer bedrijventerreinen

glasvezel voor ommer bedrijventerreinen

Binnenkort kunnen alle ondernemers die zijn gevestigd op de bedrijventerreinen Strangen, Rotbrink, Alteveer of het van Reeuwijkplein in Ommen supersnel internetten. KPN heeft vrijdag bekend gemaakt dat komende zomer op deze terreinen een glasveznetwerk wordt aangelegd.

Het glasvezelproject startte met Dick Kelder, eigenaar van Kelder Telecom Ommen. Met zijn telecombedrijf liep Dick dagelijks tegen de beperkingen van de huidige internetsnelheid op. Hij kreeg veel signalen van zijn lokale klanten dat ze behoefte aan meer snelheid en betrouwbaarheid hebben, en graag gebruik willen maken van nieuwe diensten die alleen werken met snel internet. Gelijktijdig met de start van Dick Kelder bleek de OndernemersVereniging Ommen (OVO) ook al een tijdje bezig met glasvezel, dit naar aanleiding van vragen van leden met betrekking tot de beperkingen van de huidige internetsnelheid.

“In Ommen was geen standaard glas beschikbaar en Dick schakelde daarom Glasvezel Overijssel in voor hulp”, aldus OVO-voorzitter Klaas Jan Boessenkool. “Er werd gepeild onder ondernemers in hoeverre er behoefte was aan snel internet en er werd samenwerking gezocht met de OVO. Tijdens een ledenvergadering zijn de voordelen van glasvezel besproken met de ondernemers. Velen waren geïnteresseerd en een aantal hebben hierna nog gevraagd om persoonlijk advies. Agenda’s werden opengeklapt en de adviseurs van Glasvezel Overijssel zijn vervolgens nog bij veel bedrijven langs geweest.”

De meeste ondernemers waren uitermate positief over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk, hetgeen resulteerde in genoeg intentieverklaringen om het project te laten slagen. Naast de bedrijven, wordt ook het gemeentehuis in Ommen aangesloten op het netwerk. “Door onze samenwerking met de gemeente Hardenberg maken we veel intensiever gebruik van internet. Een goede verbinding is voor ons heel belangrijk. We zijn daarom heel blij met dit initiatief van de Ommer ondernemers, waarbij wij ons nu kunnen aansluiten”, meldt wethouder Lagas.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Door middel van laserlicht kan digitale informatie via een glasvezel worden getransporteerd. Dit gebeurt door het laserlicht heel snel aan en uit te schakelen. Hoe sneller de laser knippert, des te sneller wordt de informatie verzonden. Waar de huidige koperverbindingen (ADSL en coaxkabel) inmiddels hun maximale doorvoercapaciteit hebben bereikt, is het einde bij glasvezel nog lang niet in zicht. Glasvezel is daarmee de standaard voor dataverkeer voor tenminste de komende dertig jaar.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.