freddy wennemars twee keer op het podium

Freddy Wennemars uit Dalfsen heeft weer laten zien een specialist op de korte afstanden te zijn. Op het Overijssels kampioenschap kortebaan in Glanerburg stond hij op het hoogste schavot en afgelopen weekend werd hij ook nog fraai tweede op het NK supersprint in Tilburg, over 2 keer 100 en 2 keer 300 meter. Hij kwam net niet onder de tien seconde op de 100 meter, maar zijn 10,03 was wel de snelste tijd van dit seizoen gereden op de Ireen Wüst baan.

Ook was er een eerste plaats voor Chantal van Marle. Zij heeft het eindklassement gewonnen van de Leisure World Regiomarathon over acht wedstrijden. Een andere marathonschaatster, Sharon Hendriks, waagde zich dit weekend aan een allround toernooi en behaalde daarmee zowaar een tweede plaats bij de dames junioren bij het Gewestelijk Kampioenschap Allround.

Twee pupillen van de Stokvisdennen zijn in Dronten een wedstrijd gaan rijden. Anke Breunis hield daar zelfs een baan record op de 1000 meter aan over en Maxim van Marle kwam heel dicht bij de 1-minuut-grens met 1:00,95 op de 500 meter. Dames junior B Tessa Lucas heeft bij de Noord-Oost selectiewedstrijden in Enschede hard geschaatst, wat resulteerde in een persoonlijk record op de 3 kilometer van 4:45,08. Helaas was dit net 0,3 seconde te veel voor directe plaatsing voor het NK afstanden, maar die plaatsing kan ze nu als nog verdienen bij de landelijke selectiewedstrijd.

Op het natuurijs behaalden schaatsers van de Stokvisdennen nog veel meer mooie resultaten, waaronder een groot aantal podiumplaatsen. Zo werd Kimberly van den Berg Overijssels en Twents kampioen op de marathon. In Twente stond Chantal van Marle naast Kimberly, op de derde plaats. Rutger ter Laak, een marathonschaatser zonder ploeg, maar desalniettemin een goed seizoen rijdend, werd heel mooi tweede bij de Henk Angenent Classic over 200 kilometer. Elwin Hulsink keek enigszins verbaasd toen hij de eerste plaats pakte bij de Univé Schaatsmarathon over 80 kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.