Home / archiefcentraal / fietsersbond blij met onderzoek stationsweg

fietsersbond blij met onderzoek stationsweg

De Fietsersbond Ommen is blij met de toezegging van de gemeenteraad om een onderzoek te doen naar de veiligheid van de herinrichting van de Stationsweg. In de raadsvergadering van 9 februari heeft de wethouder naar aanleiding van vragen van de commissie toegezegd het plan nog eens te zullen laten toetsen door VVN (Veilig Verkeer Nederland).

De Fietsersbond Ommen heeft ernstige kritiek op het plan dat nu wordt ontwikkeld. Het huidige plan is een verslechtering ten opzichte van het oorspronkelijke plan Roelofs en van de huidige situatie.

In een brief heeft de bond de politiek er van weten te overtuigen nog eens goed naar de geschetste problemen te kijken. Een groot aantal commissieleden deelt die mening ook. Zo wil de LPO weten hoe (on)veilig de schuin aflopende opsluitbanden zijn tussen de smalle fietspaden en de weg voor het autoverkeer. De PvdA wil weten hoe het nou precies zit bij de spoorwegovergang en wat de effecten zijn als binnenkort elk kwartier (in plaats elk halfuur) de spoorbomen dicht zitten.

Ook de oversteek bij de Vechtbrug wordt een knelpunt als daar geen verkeerslichten worden geplaatst. Marga Rietveld maakte gebruik van het inspreekrecht en verwoorde in de vorm van een sprookje hoe de situatie in 2014 dreigt te worden: lange files fietsers die tijdens de spits staan te wachten bij de Vechtbrug zonder de kans krijgen om veilig over te steken.

De wethouder heeft toegezegd dat ze nog eens naar de mogelijkheden van verkeerslichtinstallaties zal laten kijken. En naar aanleiding van vragen van D66 Ommen en VVD zal de wethouder het plan nog laten toetsen door VVN.

Lees ook

Statenlid Claudi Groot Koerkamp (GroenLinks) uit Wijhe stapt op

WIJHE – Statenlid Claudi Groot Koerkamp van GroenLinks heeft besloten te stoppen met haar werk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.