familieband versiert studio met liefde

Door Nanda van Spijker – Bij Majola Brinkman en Roelina de Boer-Brinkman is geen sprake van een generatiekloof. Sterker nog; de beide dames vullen elkaar prima aan. De familiaire talenten werden ingezet om de studio van RTV Oost hartverwarmend te laten stralen tijdens de radio-uitzendingen van Goeiemorgen! Overijssel.

De Balkbrugse Majola stond samen met haar tante Roelina gedurende de Valentijnsweek in de radiostudio van RTV Oost in Hengelo. Op maandag begonnen ze met het aankleden van het decor, terwijl de presentatoren bezig waren met de uitzending. De werkzaamheden waren te volgen via camera’s die meedraaiden tijdens het programma.

“Het was erg leuk werken op zo’n moment. Wij pimpten de studio op en tussen de bedrijven door werden er allerlei interviews afgenomen met bekenden of mensen van de straat. Er heerste een leuke sfeer mede door het Valentijnthema,” vertelt de Nieuwleusense kunstenares. Haar zeventienjarige nichtje Majola studeert voor interieuradviseuse aan het Deltion College in Zwolle. Gezien haar opleiding paste dit project haar als een tweede jas.

Het is voor hen beiden de tweede keer dat ze de studio mochten oppimpen. Vorig jaar november heeft het kunstenaarsduo ook meegedaan en dat was van wederzijdse kanten zo goed bevallen dat het voor herhaling vatbaar werd. “Majola ons destijds aangemeld via een artikel in de krant, waarin stond dat RTV Oost mensen met talenten zocht. Voor haar is dit een mooie uitdaging, gezien haar opleiding. Ik vond, samen met de mensen in de studio, dat Majola professioneel bezig was. Ze lette op details en kon goed improviseren. Met bijvoorbeeld de punaises, die zij met zwarte nagellak gauw van kleur deed veranderen.”

Niet alleen voor haar nichtje is dit een uitdaging, stelt Roelina. “Ook is dit programma een prachtig podium om zo Nieuwleusen op de kaart te zetten. Vaak zijn mensen bescheiden met hun talenten, ik vind het jammer om je gaven verbergen. Laat zien wat je maakt of wat je doet. Mensen moeten vaak even geprikkeld worden, dat is de kunst. Zo geef je het door, en daar leent dit programma zich prima voor.”

Het was nog wel even een gepuzzel hoe het een en het ander op te pakken, want aan ideeën was er geen gebrek. “De kunst is het weglaten,” vertelt Majola. “In totaal waren er vier wanden te decoreren, met tussendoor de camera’s die van twee zijden die het radioprogramma opnamen. Ik was wel even verrast door de skihut die er nog stond. Daar moesten onze plannen nog wel even snel op aangepast worden. Tevens moesten we er ook op letten dat er niet te klein gewerkt werd. Gelukkig laat RTV Oost zich ook graag verrassen. De vrijheid was aanwezig om creatief helemaal los te gaan, dat maakte het zo leuk. We hebben heel wat af gelachen. Het was bovenal een leerzame week, vooral het improviseren.”

Deze samenwerking van tante en nicht is op zich best uniek, maar voor de familie niet echt uitzonderlijk, vinden ze zelf. “We komen uit een kunstzinnige familie. Majola’s grootouders – mijn ouders – zijn heel creatief met een ontdekkingstuin en het interieur. Daar is altijd wel weer wat nieuws. Een kind verveelt zich nooit bij opa en oma,” lacht Roelina. En met een moeder die creatief met bloemen is, lijkt Majola haar talent van beide zijden te erven. Het staat voor haar als paal boven water dat zij later de bloemenzaak van haar ouders gaat overnemen. Ieder vrij uurtje is ze in de winkel te vinden. “Het zit nu eenmaal in mij dat ik bloemist wil worden. De opleiding is belangrijk voor de winkel. Een sfeervolle etalage is nu eenmaal een visitekaartje voor de winkel.”

De studiosamenwerking verliep soepel tussen Roelina en Majola. De jarenlange kunstenaarservaring van haar tante werkte voor haar heel positief. “Zij denkt net even iets verder dan ik, daar voelde ik me door gesteund.” Roelina vindt dat haar nicht kritisch te werk gaat, en snel van detail is. “Ze werkt nog liever een uurtje langer, dan snel en slordig. Ik vind dat ze het hartstikke goed gedaan heeft. Een jong meisje met zoveel ambities. Niets is haar te veel, en ze gaat geen uitdaging uit de weg. Dat vind ik best knap.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.