Home / archiefcentraal / eerste bijeenkomst van uitvaartkoor

eerste bijeenkomst van uitvaartkoor

De plannen om te komen tot een uitvaartkoor in de regio Zwolle krijgen gestalte. Gisteren vond de eerste bijeenkomst plaats in Hoofdhof te Berkum. Na de presentatie van de initiatiefnemers over wat hun voor ogen staat, volgde een proefrepetitie van het Ave Verum van Mozart en het Franse Cent Mille Chansons.

Zo konden de aspirant-koorleden en dirigent Joan Jonkman aan elkaar wennen. Iedereen had de toegestuurde koorpartijen goed bestudeerd, zodat er meteen al muziek klonk. Dit kan echt wat worden. Na de oproep in de media, enkele weken geleden, toonden meer dan dertig mensen belangstelling. Zaterdag meldden zich nog twee tenoren en die zijn meestal moeilijk te vinden.

Audities waarin elke zanger of zangeres individueel komt voorzingen, zijn de volgende stap. Daarna kan het koor beginnen met het opbouwen van repertoire en zal het in de loop van dit jaar ook daadwerkelijk muzikale bijdragen gaan leveren aan uitvaarten.

door Flip Jonkman

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.