Home / archiefcentraal / dode otter gevonden in hoonhorst

dode otter gevonden in hoonhorst

Een medewerkster van Landschap Overijssel heeft dinsdagochtend een dode otter gevonden ten zuiden van Hoonhorst. Een paar maanden geleden werd bekend dat er otters in het Vechtdal en bij de Regge zitten. De aanwezigheid van de otter bij Hoonhorst laat zien dat het werk dat natuurbeheerders en waterschappen hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van de Vecht, succes heeft. In de afgelopen jaren is de oever van de Vecht op veel plekken ontsteent waardoor deze natuurlijker werd. Stuwen zijn door middel van vistrappen vispasseerbaar gemaakt. Hier profiteert de visetende otter van.

Eind vorig jaar werd door een vrijwilliger van Landschap Overijssel al een otter in de Vecht bij Dalfsen gespot. Het ging om een vrouwtje met jong. Deze otter was zeer waarschijnlijk een nakomeling van de otters die in 2002 in Noordwest Overijssel en Zuidwest Friesland zijn uitgezet.

De locatie waar de otter gister is gevonden, is buiten het bekende leefgebied. Dit betekent dat de otter, een jong wijfje, waarschijnlijk een zwerver was en dat de otter bezig is zich te verspreiden in de omgeving. En dat is goed nieuws. De dode otter is naar Alterra gebracht voor onderzoek. Tot op heden is de doodsoorzaak onbekend.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.