Home / archiefcentraal / dito speelt reiziger in zakkies blauw

dito speelt reiziger in zakkies blauw

Reiziger in bakkies blauw is een toneelspel in 3 bedrijven, geschreven door Bart Veenstra. Het verhaal:

Bakker Jans Wenning heeft 2 zoons waarvan de ene Kars meewerkt in de bakkerij. De andere zoon Henk heeft het beroep van handelsreiziger gekozen. Hij wordt door zijn ouders gezien als een reiziger in zakkies blauw. Kars is hun oogappel, maar als blijkt dat de dienstbode Annegie zwanger van Kars is, is Leiden in last. Vader en vooral moeder zetten alle zeilen bij om Annegie buiten de familie te houden. Als ze dan uiteindelijk Annegie en Kars weten te scheiden, gooit Henk roet in het eten.

DITO speelt dit stuk op 24 februari in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen, 25 februari in ‘t Centrum te Dedemsvaart en 10 maart in De Wiekelaar, Oudleusen. Aanvang 20.00 uur. Reserveren is mogelijk via www.ditobalkbrug.nl of telefonisch bij Corien Nijssingh 0523 – 649385.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.