Home / archiefcentraal / de visie van de ommer marke

de visie van de ommer marke

De Agrarische Natuur Vereniging De Ommer Marke houdt een discussieavond. Voorafgaand aan de discussie zal zij haar visie aanbieden aan gedeputeerde Hester Maij en de wethouders Ilona Lagas en Maurits von Martels.

In de visie staat hoe de Ommer Marke is ontstaan, wat zij al heeft bereikt, hoe zij is georganiseerd en vooral welke ambities zij heeft. Het landbouw- en natuurbeleid is in beweging en er zijn grote opgaven voor het buitengebied. Zowel de provincie als Brussel richten zich steeds meer op de mogelijkheden van agrarisch- en particulier natuurbeheer om de kwaliteit van het landschap te behouden en te verbeteren. Dit biedt kansen. Kansen om met andere partijen te werken aan oplossingen vanuit het gebied.

Na het aanbieden van de visie zal er onder leiding van Bart Jaspers Faijer (Stimuland), gediscussieerd worden aan de hand van stellingen. Drie panelleden, Hans Gerritzen (Stichting Groene Blauwe Diensten Overijssel), Jan ten Hoor (RECRON) en Marjan van der Bent (CU, Provinciale Staten) zullen op de stellingen reageren en die met de zaal bespreken.

De stellingen hebben betrekking op de mogelijkheden voor natuur- en landschapsbeheer, de kansen voor recreatie en de rol van de consument in het agrarische buitengebied. Iedereen die betrokken is bij de toekomst van het platteland, wordt uitdrukkelijk uitgenodigd om mee te doen met de discussie.

De discussieavond is op 21 februari en begint om 20.00 in zaal de Kern in Ommen. De toegang is gratis.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.